De collectie van het Sportimonium gaat terug tot de periode waarin de eerste Belgische sportclubs ontstonden. U kunt die rijke museumcollectie ook digitaal ontdekken met de ErfgoedApp.
Het tijdschrift zoekt naar aantrekkelijke casestudies die kunnen bijdragen aan meer reflectie over erfgoedtoerisme.
Op basis van het Decreet Bovenlokale Cultuurwerking kunt u projectsubsidies aanvragen voor bovenlokale cultuurprojecten. Het steunpunt voor Bovenlokale Cultuurwerking organiseert in september gratis workshops om u op weg te helpen.
Gebruik de nieuwe beroepskwalificaties voor het opstellen van vacatures of een intern vormingsplan
In het najaar van 2018 werden bij opgravingen langs de Zakstraat in Mechelen resten gevonden van een oude kademuur. Vandaag ...
In het laatste nummer van faro tijdschrift vertellen we over leren op de werkvloer. Daarin houden we een pleidooi voor ...
Zopas lanceerde Molennetwerk Kempenbroek vzw een fietsroute die je meeneemt langs negen molens in de streek. De ErfgoedApp begeleidt u ...
De app kadert in het onderzoek naar het potentieel van meertaligheid van de centrale datalaag die ErfgoedBrugge.be voedt.
Het echte Ros Beiaard maakt in Dendermonde maar één keer om de tien jaar zijn ronde in de stad. Toch is het heldhaftige paard ook tussen de ommegangen door prominent aanwezig in het stadsbeeld.
Vanaf 2020 kunnen de cliënten van de HerstelAcademie SaRA terecht in het Museum Plantin-Moretus waar ze hun onderbewuste inzichten kunnen drukken in een boekje, dat ze zelf hebben gemaakt. Het traject kadert in een reeks piloottrajecten van FARO.
In 2020 organiseert de afdeling Conservatie-Restauratie van de Universiteit Antwerpen een internationale conferentie over de impact van de binnenluchtkwaliteit op historische objecten. Momenteel loopt er een oproep tot bijdragen.
Erfgoed Balen nodigt u uit voor een nostalgische wandeling in het centrum van de gemeente. In de ErfgoedApp ontwikkelden zij een route vol herkenbare plaatsen en interessante anekdotes over de tijd van toen. Leest u mee?
Geïnspireerd door het succes van de opleiding 'Mediacoach' slaan FARO en Mediawijs de handen in elkaar en ontwikkelden een aangepaste opleiding, op maat van de cultureel-erfgoedsector.