FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed
- Dankzij de Uitleendienst Erfgoed leent u gratis materiaal uit dat het beheer van uw collectie vergemakkelijkt.
- In de Databank Incidenten Cultureel Erfgoed registreert u op een uniforme manier alle ‘incidenten’ aan of met het erfgoed in uw collectiebeherende cultureel-erfgoedorganisatie.
- De ErfgoedApp helpt u uw aanbod op een laagdrempelige manier digitaal te ontsluiten en verrijken.
Vorming
Om uw erfgoedcompetenties te versterken ontwikkelt FARO een uitgebreid vormingsaanbod. Van theorie tot praktijk, van basiskennis tot experiment, voor zowel de starter als de erfgoedwerker met een lange(re) staat van dienst: alle vormingen vindt u in onze vormingskalender. Heeft u zelf een voorstel of een vraag hierover? Laat dan zeker van u horen.
Kennisontwikkeling
Praktijkkennis en inzichten worden voor u verzameld en overzichtelijk gebundeld, onder meer op deze website en de Erfgoedwijzer. We bouwen de FARO-bibliotheek uit en voeren praktijkgericht onderzoek uit. We werken (mee) aan monitoring en beleidsrelevant onderzoek i.s.m. het Departement CJM.
Wat zijn of doen we niet?
- Subsidies verstrekken. Dat doet het Departement Cultuur, Jeugd en Media van de Vlaamse overheid.
- Informatie of advies geven over onroerend erfgoed: in Vlaanderen wordt een duidelijk onderscheid gemaakt tussen cultureel erfgoed (roerend en immaterieel, gemeenschapsmaterie) en onroerend erfgoed (monumenten en landschappen, gewestmaterie). Voor meer informatie over onroerend erfgoed kunt u terecht op de website van het Agentschap Onroerend Erfgoed.
Priemstraat 51
1000 Brussel
+32 (0)2 213 10 60
info@faro.be
BE02 0682 4904 8840
BIC: GKCCBEBB
BE0893.863.017
RPR: Brussel