Wegwijs in e-tijdschriften over erfgoed

Neon opschrift 'Internet'. Foto: Leon Seibert via Unsplash

Het internet bulkt van de e-tijdschriften, het ene al relevanter dan het andere. Tussen al die hits op zoek gaan naar interessante erfgoedtitels is daarom vaak een hele klus. Om u een eind op weg te helpen, lanceert FARO in zijn bibliotheekcatalogus daarom de deelcollectie 'E-tijdschriften'. 

We doken voor u in het aanbod van enkele grote platformen zoals Directory of Open Access Journals (DOAJ), ROAD en OpenEdition. Daar selecteerden we relevante titels over de omgang met cultureel en immaterieel erfgoed en brachten die voor u samen in een helder overzicht. Die selectie vulden we verder aan met nog enkele andere interessante titels.

Een belangrijk criterium daarbij was dat u de opgesomde titels volledig of gedeeltelijk vrij kunt raadplegen in open access. Dat wil zeggen dat de wetenschappelijke informatie vrij beschikbaar en gratis en open online toegankelijk is. Het gros van de tijdschriften is ook onderworpen aan peer review: ze worden onderworpen aan de kritische blik van vakgenoten of collega's.

De tijdschriften in het overzicht worden alfabetisch gerangschikt. Benieuwd? De bibliotheekcatalogus van FARO wijst u de weg:

FARO-bibliotheek

Grasduint u toch liever door de tastbare boekenrekken van de FARO-bibliotheek? Een bezoek brengen aan de bibliotheek kan op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag, na afspraak, van 8.30 tot 16.30 uur.

Een afspraak maken kan eenvoudig via bibliotheek@faro.be of 02 213 10 60. 

Raadpleeg ook onze online catalogus of surf naar faro.be/bibliotheek voor meer info.

Foto: neon opschrift 'Internet'. Foto: Leon Seibert via Unsplash

Annemie Vanthienen