Beheert u een digitale collectie, maar kunt u wel wat tips gebruiken om uw werking te ondersteunen? Op 18 oktober 2022 doet meemoo opnieuw nuttige tools uit de doeken die u hierbij kunnen helpen.
Bent u in uw organisatie bezig met de productie van tentoonstellingen? Dan is het langverwachte werkbezoek op 1 december in het KMSKA allicht iets voor u.
Denkt u erover na om (opnieuw) een aanbod voor kinderen en/of jongeren uit te werken tijdens de Erfgoedweek? Twee onderwijssessies op 14 oktober zetten u dan meteen goed op weg.
Laat u op dit interactief symposium over oral history inspireren door (lokale) verhalen, onderzoek samen met anderen het belang van oral history en verdiep u in verhalen die ertoe doen.
Stel jezelf voor in een motivatiebrief en mail je CV naar de hoofdredacteur en afgevaardigd bestuurder: hendrik.tratsaert@onserfdeel.be. Je mag binnen de twee weken antwoord verwachten. Ook voor vragen over deze vacature kun je Hendrik Tratsaert mailen. Meer informatie over Ons Erfdeel vzw vind je...
Op 24 november 2022 organiseert de Stichting Academisch Erfgoed haar jaarlijkse Dijksterhuislezing, dit keer in samenwerking met het Allard Pierson. Het thema van de middag is 'kennisproductie in koloniale context'.
Hoe toont u IIIF-beelden en -manifesten in een enkele viewer interface? Op deze IIIF-Friday komt u er meer over te weten.
Tijdens dit digitale gespreksmoment gaat Histories in op algemene principes rond temperatuur, luchtvochtigheid, schimmelvorming en andere factoren die de collectie mogelijk bedreigen.