Wie Gent zegt, zegt het Lam Gods. In 2020 brengt Gent een jaar lang hulde aan Van Eyck. Met een overzichtstentoonstelling in het MSK, een gloednieuw bezoekerscentrum in de Sint-Baafskathedraal en een uitgebreid cultureel-toeristisch programma.
Het jongste nummer van Museumpeil gaat in gesprek met Nederlandse en Vlaamse directeurs over de manier waarop ze de vernieuwingsoperatie in hun musea hebben aangepakt. Het net heropende AfricaMuseum krijgt bijzondere aandacht.
In 2019 verbreedt FARO de erfgoedhorizon met thema's als conflict, meerstemmigheid, polariseren en dekolonisatie. Wat begrijpen we hieronder? En wat kan het betekenen voor cultureel-erfgoedinstellingen? Kom het te weten op een van onze ontmoetingen.
Je kan sinds september jouw activiteit(en) voor Erfgoeddag 2019 inschrijven via https://inschrijven.erfgoeddag.be . Bij een vernieuwd systeem horen uiteraard nieuwe vragen. In dit artikel vind je een overzicht terug van enkele terugkerende vragen.
Een van de vele gesmaakte presentaties tijdens de internationale conferentie over cultureel erfgoed en geestelijke gezondheid, op 29 en 30 november in Gent, werd gebracht door Claire Wellesley-Smith. Deze kunstenares en onderzoekster uit West Yorkshire vertelde over twee langlopende...
De selectie bestaat uit een preselectie (vanaf 20 aanwezige kandidaten) op 10 januari 2019 en een korte schriftelijke proef gecombineerd met en een interview op 18 januari 2019. Als deze functie je aanspreekt en je voldoet aan het profiel, verstuur dan uiterlijk op 19 december 2018 je kandidatuur en...
Je kandidatuur (CV + motivatiebrief + kopie van je diploma) stuur je ten laatste op 31 december 2018 naar departement Personeel, aanwervingen@personeelmechelen.be met vermelding van de vacaturetitel. (Alle kandidaten krijgen van ons antwoord via email, kijk dus zeker je spam / ongewenste mail na als...
Het agentschap Onroerend Erfgoed organiseert in 2019 voor de vierde keer een Onroerenderfgoedprijs. Die staat opnieuw in het teken van erfgoed dat in de regel niet publiek toegankelijk is. Kandidaten kunnen zich tot en met 1 maart 2019 inschrijven.
In deze cursus leert u anders kijken naar groepen en de patronen die er tussen mensen kunnen ontstaan. Een absolute must voor iedereen die met groepen werkt.
Tijdens deze kick-off van het traject 'Beladen erfgoed' gaan we in gesprek met collega’s en ervaringsdeskundigen over verwachtingen en behoeften. Hoe gaat u als cultureel-erfgoedorganisatie met dit thema aan de slag?