De publieks- en collectiemedewerkers van het Huis van Alijn moesten dit jaar niet al te lang nadenken over de activiteit die ze voor Erfgoeddag op touw zouden zetten. Al gauw werd duidelijk dat ze het publiek zouden laten kiezen.
Zondag 22 april is Erfgoeddag! Enkele FARO-collega's presenteren u hier hun hoogstpersoonlijke en eigenzinnige keuzes. Bent u er klaar voor?
Uit het ruime Erfgoeddag-aanbod van zo'n 700 gratis activiteiten, selecteerden we voor u twintig steractiviteiten. Die stellen we graag aan u voor. Leest u mee?
Nog tot 30 april kan u inschrijven voor de zomerschool 'Ethnographic collections, aspects of research, preservation and conservation'. Een unieke gelegenheid, want deze derde editie geldt ook als de laatste.
Om de pers op een goede manier en snel te woord te staan is het belangrijk om over cijfers te beschikken. Geef dus zondag zeker je bezoekersaantallen door. Wie? Spreek vooraf af of de lokale coördinator, de regiocoördinator of de deelnemer aan ons de aantallen doorgeeft. Dat kan op Erfgoeddag tussen...
Interesse? De uitgebreide functiebeschrijving en de selectieprocedure vind je in de brochure op de website www.mleuven.be/nl/vacatures . Solliciteren kan je door het kandidaatstellingsformulier verplicht in te vullen (via een link op www.mleuven.be ) en een kopie van je diploma te mailen naar...
Het onderzoeksteam dat verbonden is aan het PROMISE project over webarchivering vanuit een erfgoedperspectief lanceert een enquête om de vereisten en behoeften van (potentiële) gebruikers van webarchieven beter te begrijpen.
Op welke vraag wilt u dat de wetenschap in Vlaanderen een antwoord biedt? Dat wil de campagne ‘Vraag voor de wetenschap’ te weten komen.
Als gevolg van de provinciale hervormingen moest VVV-Eeklo op zoek naar een nieuwe locatie. Die werd gezocht én gevonden bij Stad Eeklo. Er is één voorwaarde: de collectie moet teruggebracht worden tot de essentie. En daar kan jij bij helpen.
Een internationaal congres in de Universiteit Gent bestudeert het archief van het handelshuis van Simón Ruiz, een van de meest invloedrijke Spaanse koopmannen ten tijde van Philips II.