FARO neemt de nodige preventieve maatregelen om onze activiteiten en dienstverlening veilig te laten verlopen. Consulteer ook faro.be/corona, onze pagina met meer informatie over het COVID-19-virus.
In het nieuwste herfstnummer van 'faro' vindt u een lijvig dossier over het powerduo erfgoed & onderwijs en leest u meer over de effecten van de coronacrisis. Ontdek hier wat het tijdschrift nog voor u in petto heeft.
Solliciteer nu en stuur jouw CV naar sanne.wynants@artsalvage.eu, onder vermelding van ‘vacature schilderijrestaurator’.
Interesse? Bezorg dan uiterlijk op dinsdag 26 oktober 2021 via wervingen@ieper.be: je motivatiebrief + curriculum vitae, een kopie van je diploma een recent uittreksel uit het strafregister (< 2 maanden, model 595: algemeen model) De datum van ontvangstbevestiging geldt als bewijs. Een preselectie...

Hoe kunnen we op een verantwoorde manier omgaan met gevaarlijk erfgoed, en meer bepaald asbest, in de cultureel-erfgoedsector? Dat is de centrale probleemstelling van de eerste fase van dit tweejarig project, dat via een breed en sectoroverschrijdend partnerschap uitgevoerd zal worden. In lijn met de Vlaamse doelstellingen tot een Asbestveilig Vlaanderen 2040 willen we de erfgoedsector asbestveiliger maken. Om dit te bereiken zetten we in op onderzoek en sensibilisering op maat van onze sector.

De vijfde editie van BeMuseum vindt dit jaar plaats in het CIVA, Brussel
BANG! (Conference of European National Librarians) organiseert op 28 oktober een tweede gratis webinar. Ditmaal wordt ingezoomd op de mogelijkheden die het tentoonstellen van boeken biedt om een divers publiek aan te spreken.
Interesse? Stuur je CV en motivatiebrief met vermelding 'Archiefmedewerker'voor 15 oktober 2021 t.a.v. Tomas Baum naar vacatures@kazernedossin.eu. Voor meer uitleg over de functie kan je terecht bij Dorien Styven, Archivaris, dorien.styven@kazernedossin.eu, +32 15 28 86 37. Selectieprocedure Op...
Op 7 oktober 2021 vraagt OCE uw stem en visie op de toekomst van de belangenbehartiging voor het cultureel-erfgoedveld.