Maandag 13 november organiseren Red Star Line Museum en FARO een workshop over privacy en ethiek bij mondelinge geschiedenis. Schrijf u nu in.
Van 30 september tot 7 oktober brengt de Week van het Nederlands een ode aan de Nederlandse taal. Deze editie verkent 'gevoel en emotie' in het Nederlands.
Hebt u een hart voor taal, verhalen en mensen? Schrijft u graag, of gaat u met plezier aan de slag met lezen? Dan hebben we iets voor u!
Hoe gaan kunstenaars en kunstenorganisaties om met hun archieven, collecties en praktijken? Ontdek welke Nederlandse en Vlaamse initiatieven hierop inzoomen dit najaar.
Op 10 september is het Open Monumentendag. Onder de noemer 'Met hart en ziel' trekt de organisatie dit jaar de kaart van immaterieel erfgoed.
Kent u een organisatie of iemand die immaterieel erfgoed op een inspirerende manier doorgeeft? Tot 30 september kunt u praktijken nomineren.
Dit najaar hernemen we opnieuw de formule van de collegagroepen communicatie. Lees hier welke topics we, op uw verzoek, samen met u aansnijden.
Op zondag 25 juni bent u in het Volkskundemuseum in Brugge welkom voor een aperitiefgesprek over de toekomst van musea. FARO-collega Katrijn D'hamers modereert het gesprek.
De digitale stadskaart Gent Gemapt stapelt twintig historische kaarten en verbindt die met 4.000 plaatsen en 10.000 erfgoedstukken. Ga zelf op verkenning via gentgemapt.be en ontdek Gent van de middeleeuwen tot vandaag.
De nieuwe, zomerse update van de ErfgoedApp bevat enkele verbeteringen en nieuwigheden die FARO in nauw overleg met onze creatieve community van makers realiseerde. Lees hier wat de ErfgoedApp deze keer voor u in petto heeft.