Ontdek de gratis uitleendienst van Sport Vlaanderen

Uitleendienst Sport Vlaanderen. Foto: FARO

Organiseert uw school, lokaal bestuur, sport- of jeugdvereniging of bedrijf een niet-commerciële activiteit, bv. in het kader van Erfgoeddag? Dan kunt u bij de uitleendienst van Sport Vlaanderen terecht voor een breed scala aan sportuitrusting. De dienst is beschikbaar in elke provincie, en helemaal gratis bovendien. 

Een breed aanbod voor iedereen

De centrale uitleendienst in Hofstade heeft het grootste aanbod, maar ook in andere provincies vindt u een diverse en uitgebreide collectie. Of u nu een klein evenement organiseert of een grote sportdag, u vindt er vast uw gading. Bovendien bieden de uitleendiensten in Gent en Brasschaat een ruim assortiment aan G-sportmateriaal voor mensen met een handicap.

Enkele hoogtepunten uit het aanbod:

Uitleendienst Sport Vlaanderen


 

Uitleendienst Sport Vlaanderen
  • G-sport en sportrolstoelen: ideaal voor inclusieve sportactiviteiten en geschikt voor evenementen die de participatie van mensen met een handicap bevorderen. Er is een uitgebreid assortiment aan G-sportmateriaal dat zich richt op verschillende bewegingsactiviteiten.

  • Circuskoffer en multimove speelkoffer: deze koffers bevatten materialen voor creatieve en speelse activiteiten. De circuskoffer laat jongere kinderen kennismaken met circusvaardigheden zoals jongleren en koorddansen, terwijl de multimove speelkoffer helpt bij de ontwikkeling van motorische vaardigheden.

  • Balsporten: voetbal, basketbal, volleybal, handbal ... u vraagt, de uitleendienst levert.

  • Turnmateriaal en -matten: turnmatten, maar ook andere gymnastiekuitrustingen, kunt u lenen voor schoolgymnastiek of speciale evenementen. 

  • Judomatten en atletiekmateriaal: organiseert u een judowedstrijd of atletiekdag? De uitleendienst biedt naast matten ook diverse atletiekmaterialen zoals speren, discussen en kegels.

  • Trampolines: perfect voor binnenactiviteiten waarbij kinderen en volwassenen kunnen genieten van plezierige en energieke oefeningen. Trampolines zijn een geweldige manier om de coördinatie en balans te verbeteren en kunnen gemakkelijk worden opgezet in sporthallen of gymzalen.

  • Zwemvesten: essentieel voor het beoefenen van wateractiviteiten en de veiligheid van alle deelnemers.

Traditionele volkssporten herleven

Herontdek traditionele volkssporten zoals bollen, kegelen en sjoelbakken. Deze tijdloze spelen zorgen voor plezier en competitie en kunnen een nostalgisch element toevoegen aan uw evenement. De uitleendiensten in Herentals, Hasselt, Hofstade en Gent bieden een set van dertien volksspelen aan. Een uitgebreider aanbod is beschikbaar in West-Vlaanderen.

Hoe kunt u reserveren?

Materiaal reserveren bij Sport Vlaanderen is eenvoudig. Zorg er wel voor dat u op tijd reserveert, want de voorraad is niet onuitputtelijk.

  • Lees het reglement goed door. Aanvullende reglementen voor sportrolstoelen en de #sportersbelevenmeer-startboog vindt u op de website van Sport Vlaanderen. Bij verlies of schade kunnen er kosten in rekening worden gebracht.
  • Bekijk het aanbod per provincie en vraag het materiaal online aan.
  • Haal het materiaal op en breng het ook zelf terug.

Mis deze geweldige kans niet om op Erfgoeddag 2025 gebruik te maken van gratis sportmateriaal en boek vandaag nog uw benodigdheden. Alle informatie vindt u via de website van Sport Vlaanderen.


 

Erfgoeddag

Erfgoeddag 2025 draait om het thema Game on! Of u nu oude volksspelen nieuw leven wilt inblazen, een interactieve tentoonstelling over sportgeschiedenis wilt organiseren, of samen met lokale jeugdverenigingen een doe-activiteit wilt opzetten: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Om u op weg te helpen, bundelden we allerlei inspiratie. Van werkvormen en locaties tot mogelijke partners en inhoudelijke voorbeelden: u vindt het allemaal in ons inspiratieluik


 Foto's: Uitleendienst Sport Vlaanderen

Seppe Van Pottelbergh