Hebt u een briljant idee voor een evenement, workshop of project over het Erfgoeddag-thema 'Game On!'? Kruip dan in uw pen en zet zo uw collega's aan om ook een geweldige activiteit te organiseren op Erfgoeddag.
Game On! Erfgoeddag 2025 daagt u uit: durf te spelen, betreed het speelveld van ons erfgoed en ontdek nieuwe en oude verhalen. Het is tijd voor actie, blijf dus niet aan de zijlijn.
Hoe ervaarde u Erfgoeddag als organisator? Of misschien bezocht u een activiteit, bent u leerkracht of trok u naar scholen als Erfgoedklasbak? Ook dan kunt u uw bevindingen delen: neem voor 12 mei deel aan de bevraging.
Erfgoeddag, op zondag 21 april, staat dit jaar in het teken van ‘Thuis’. Maar wat maakt van jouw huis een thuis? We stuurden reporter Kamiel De Bruyne op pad met deze vraag.
Erfgoeddag alleen voor de oudere generaties? Think again! Ook voor jongeren valt er meer te beleven dan u denkt. Veel jongerenverenigingen organiseren activiteiten die zullen verrassen. Dus waarom niet een dagje uit met vrienden?
Stap binnen in het betoverende verleden van het Merghelynck Museum, waar geschiedenis tot leven komt en waar jongeren een sprankelende nieuwe dimensie toevoegen aan de beleving op Erfgoeddag!
Op zondag 21 april staat Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel in het teken van ‘Thuis’. Maar wat is dat precies, een thuis? Met meer dan 900 gratis activiteiten geeft deze editie van Erfgoeddag een veelzijdig antwoord op deze vraag.
Wat maakt een plek een thuis? Is het de fysieke structuur? Of gaat het dieper, over de relaties en gevoelens die we koesteren? Deze vragen vormen de kern van 'HonderdHuizen', een theaterstuk van Yinka Kuitenbrouwer.
Een laagdrempelige gids boordevol praktische tips voor de particulier / erfgoedliefhebber: dat is de nieuwe FARO-publicatie 'Hebben en houden. Tips om je erfgoed gezond te houden'.
Oehoe, de mascotte van ErfgoedApp, nodigt kinderen en families uit om samen op pad te gaan. Laat u Oehoe ook graag op avontuur gaan in uw erfgoedorganisatie? Maak dan nu een Oehoe-tour aan en ontvang een gratis startpakket!
Ben jij tussen 12 en 26 jaar? En geïnteresseerd in wat musea en andere erfgoedorganisaties doen en tonen? Of weet je er helemaal niets over en wil je dat wel eens verkennen? Deel je graag jouw kijk op dit aanbod ...
Zin om deel te nemen aan Erfgoeddag of Erfgoedweken? Fijn! Registreer dan zo gauw mogelijk uw activiteit(en) via erfgoeddag.be.