De must-have voor bij u thuis: de brochure 'Hebben & houden'

Cover 'Hebben en Houden'

'Thuis', het thema van de komende Erfgoeddag, nodigt mensen uit om ook in hun eigen omgeving zorgzaam om te gaan met hun waardevolle erfgoed. Van familiale kleinoden tot en met kostbare schilderijen, prenten, juwelen, boeken of archiefmateriaal: elk object en elke traditie verdient de nodige aandacht en een stevige dosis tlc tender loving care.

De nieuwe FARO-publicatie Hebben en houden. Tips om je erfgoed gezond te houden staat daarom boordevol praktische tips voor de particulier / erfgoedliefhebber. Het is een lees- en bruikbare, uitnodigende publicatie, op maat van de doorsnee Erfgoeddag-bezoeker: met de brochure als leidraad kan die (nog) beter voor zijn of haar eigen spullen en rituelen zorgen. Bovendien is de inhoud van Hebben en houden tijdloos en ook na Erfgoeddag nog relevant.

Benieuwd? Neem dan om te beginnen al eens een kijkje in deze mock-up, zo hebt u alvast een idee van hoe de publicatie eruit zal zien: 

Hebben en houden: mock-up / voorbeeldpublicatie

Hebben en houden. Tips om je erfgoed gezond te houden verschijnt naar aanleiding van Erfgoeddag 2024. Als lokale / regionale coördinator of organisator van een Erfgoeddag-activiteit kunt u de publicatie tot en met 1 maart aankopen via de webshop van Erfgoeddag. U ontvangt uw bestelling half maart. 

Vervolgens bepaalt u helemaal zelf hoe u de publicatie inzet:

 1. Signaleer de publicatie aan uw achterban, met de vraag om ze te verkopen voor, tijdens en na Erfgoeddag. Of gratis weggeven, dat kan ook. Dit past in uw werk als lokale of regionale coördinator.
 2. Bestel zelf een aantal exemplaren en verspreid ze op Erfgoeddag via een aantal geselecteerde distributiepunten (info- of vertrekpunt; bepaalde sleutelmomenten …). Gratis, aan kostprijs of aan een lichtjes verhoogde prijs. Dat kiest u zelf.
 3. Organisatoren kunnen de publicatie op hun beurt doorverkopen, eventueel met een kleine winst. Spreek dan best wel af dat die prijs voor het publiek in uw stad, gemeente of regio overal hetzelfde is.

Zelf plaatst FARO de pdf van de publicatie na Erfgoeddag online, gratis, op faro.be/publicaties. Gezien de verschillende doelgroepen (Erfgoeddag: het publiek vs. FARO: de erfgoedprofessionals) verwachten we geen overlap.

Ik ben geïnteresseerd!

Zoals gezegd, kunt u als lokale / regionale coördinator of organisator van een Erfgoeddag-activiteit Hebben en houden bestellen via de webshop van Erfgoeddag. We zijn erin geslaagd om de kostprijs zo laag mogelijk te houden, nl. 1 euro per exemplaar – dankzij een aantal adverteerders.

Dit zijn de specs:

 • Formaat: 17 x 24 cm 
 • 48 pagina’s
 • Kwalitatief, FSC-gelabeld / gerecycleerd papier, klimaatneutraal gedrukt 

Belangrijk:

Het overgrote deel van het Erfgoeddag-promotiemateriaal moet u voor 1 maart bestellen, ook deze brochure. Wacht dus best niet tot de laatste dag, maak een login aan en bekijk het aanbod. Zie: https://shop.faro.be

Tot en met 1 maart kunt u deze producten bestellen:

 • affiches (drie formaten: A2, A3, A4): personaliseerbaar met tekst, URL, eigen partnerlogo's,
 • postkaartjes: personaliseerbaar met tekst, URL, eigen partnerlogo's,
 • flyers: personaliseerbaar met tekst, URL, eigen partnerlogo's,
 • stickervellen,
 • beachvlaggen,
 • bierviltjes,
 • immoborden,
 • en ook nieuwe publicatie, Hebben & houden.

Er is tijd tot 9 april voor: de gewone vlaggen, wegwijzers en buttons. Het is voordeliger alles in één bestelling te bundelen t/m 1 maart.

Bestelt u tegen uiterlijk 1 maart, dan wordt dit materiaal half maart verzonden zodat u tijdig uw lokale promotiecampagne kunt opstarten.

Vragen?

Hebt u inhoudelijke vragen over de publicatie Hebben en houden neem contact op via julie.lambrechts@faro.be. Hebt u vragen over de bestelprocedure? Neem contact op via seppe.vanpottelbergh@faro.be.

Seppe Van Pottelbergh