Reporter Kamiel op erfgoedpad

Kamiel op erfgoedpad

Samenwerking is de sleutel tot succes, en dat mochten we onlangs ook zelf ervaren bij onze nieuwste filmproductie voor Erfgoeddag. De langdurige samenwerking tussen Erfgoeddag en Friction Films gaf ons het nodige vertrouwen om deze opdracht tot een succes te maken. Dankzij eerdere ervaringen met het maken van promospots voor Erfgoeddag wisten we immers dat we konden rekenen op een geweldig team. 

Met de getalenteerde reporter Kamiel De Bruyne aan boord, begaven we ons op een bijzonder avontuur. Kamiel kent u van zijn creatieve 'nutteloze bordjes' en zijn werk aan programma's zoals Sorry voor alles. Gewapend met een gedeelde passie voor erfgoed, verhalen en curiositeiten gingen we de uitdaging aan om het Erfgoeddag-thema 'Thuis' op een unieke en boeiende manier te verkennen.

Het resultaat van die samenwerking is een promospot die niet alleen op VRT1 te zien is, maar ook ontwikkeld werd met het oog op sociale media. Maar daar bleef het niet bij. We gingen een stap verder door vier afgeleide afleveringen te creëren, waarin we het thema 'Thuis' nog dieper verkenden. Dit alles resulteerde in een prachtig project waar we allemaal trots op kunnen zijn. Door ideeën en vaardigheden te delen, vertellen we samen verhalen die mensen raken en inspireren. En met Erfgoeddag als achtergrond, zijn we ervan overtuigd dat ons werk niet alleen vermakelijk is, maar ook een blijvende impact heeft op het publiek. Een aanmoediging om hun eigen thuis opnieuw te ontdekken, te waarderen en te koesteren.

Veel kijkplezier, en tot op Erfgoeddag! Of ... "Blijf thuis, dat is voor mij ook goed!", grapt Kamiel.


 

Neem zeker een kijkje op www.kamielus.be voor een stevige portie creativiteit. Of volg zijn sociale-mediakanalen voor de bijhorende portie absurditeit.

Seppe Van Pottelbergh