De noodzaak voor een museum om een digitale (beleids-)strategie te ontwikkelen, kan niet voldoende benadrukt worden. Dat blijkt eens te meer uit de inspirerende lezing die Saskia Scheltjens van het Rijksmuseum gaf aan de Collegagroep Digitale Participatie.
Is de nieuwjaarsbrief een typisch Vlaams fenomeen? FARO-directeur Marc Jacobs sprak er dinsdagvoormiddag over op Radio 1.
Marcel en André zijn allebei verbonden aan het Klompenmuseum Den Eik in Laakdal als klompenmaker. Beiden laten ze tientallen mensen telkens opnieuw kennismaken met een bijna vergeten ambacht.
Op 24 januari is Stefan Michalski te gast in het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium in Brussel. Grijp deze unieke kans om de ontwerper van de tien schadefactoren en andere onontbeerlijke publicaties over preventieve conservering te ontmoeten!
Na het grote succes van vorig jaar maakt minister Gatz opnieuw geld vrij voor beurzen in de ‘meester-leerlingtrajecten’. Uw aanvraag ...
Cultuurloket wil duurzaam ondernemerschap in de Vlaamse cultuursector stimuleren en ondersteunen. Maar om dat goed te doen, heeft Cultuurloket eerst ...
Hoe reageert u wanneer uw organisatie onder vuur ligt, er een emotioneel geladen discussie ontstaat tijdens een evenement, of gevoelige ...
Om de zorg voor cultureel erfgoed verder te stimuleren, stelt de Vlaamse overheid een basisaanbod aan uitleenmateriaal ter beschikking.
In een reeks van drie blogs brengen Bart De Nil en Bart Marius verslag uit over de conferentie 'Participation in cultural heritage for mental health recovery', eind vorig jaar in Gent. In deel 2: uitdagingen.
Zonder het zo te benoemen, gebruiken reeds veel cultuurbemiddelaars op mindfulness geïnspireerde technieken. Voor wie de mogelijkheden goed wil doorgronden is er nu een verdiepende cursus. Wees echter op tijd, want een basiservaring is vereist.
Hoe kan samenwerking tussen Vlaanderen en Marokko in de cultuursector worden gestimuleerd? Dat is het uitgangspunt van een officieel bezoek van minister Gatz aan zijn Marokkaanse collega's, met in zijn zog een culturele delegatie.
Op 26 maart organiseren het Departement Cultuur, Jeugd en Media en FARO een studiedag over het waarderen van cultureel erfgoed in Vlaanderen.
In dit nieuwe boek krijgt u inzicht in de doelstellingen en uitkomsten van enkele piloottrajecten over cultureel erfgoed en welzijn die door FARO en verschillende partners uit de cultureel-erfgoed- en zorgsector de voorbije maanden werden opgezet.