Komende vrijdag 21 september luiden om 18.00 uur de klokken over heel Europa. In het kader van ‘Ringing the bells across Europe for the International Day of Peace’ klinken ook in Vlaanderen de klokken, bellen, beiaarden en carillons.
Ga aan de slag met Google voor Non-Profitorganisaties door een Adwords-campagne voor u opgezet door studenten en een workshop Google Analytics en Google Adwords.
Het onderzoeksproject AIRCHECQ ontwikkelde een methode om het risico van de bewaarcondities van een collectie visueel in kaart te brengen. De methode wordt in de praktijk gebracht in Aalst.
In 2019 organiseren PACKED vzw, Cinema Nova, Constant vzw, de Koninklijke Bibliotheek en RoSa vzw opnieuw Publiek Domein Dag. Daarmee willen ze de problematiek rond auteursrecht en de noodzaak van het vrijwaren van het publiek domein in de verf zetten.
Kan cultureel erfgoed het stigma van psychische kwetsbaarheid doorbreken? Ja hoor. Op 5 oktober kan u in het Letterenhuis doorlopend ...
Afgelopen weekend opende in MOU (Oudenaarde) een tentoonstelling over het leven en werk van Adriaen Brouwer. Voor de eerste keer ...
Op 12 september 2018 gaven het Fotomuseum-FOMU en FARO een webinar over mindfulness en slow focus die in verschillende landen ...
Vraag: wat is het verband tussen de opening van een nieuwe stripgalerij in Elsene en de nakende overzichtstentoonstelling over stripheld ...
Dan bent u de persoon die we zoeken. De redactie van het VRT-programma 'Iedereen Beroemd' is namelijk op zoek naar boeiende mensen en dito verhalen voor de nieuwe rubriek 'Familiezaken', waarin gepassioneerde mensen vertellen over hun inmiddels gedeelde passie.
De weg tonen naar een drempelloze beleving van kunst, en van de Vlaamse Meesters in het bijzonder. Dat is het doel van de inspiratiedag op 1 oktober, georganiseerd door het Netwerk Iedereen Verdient Vakantie.
Als we anderen inspraak willen geven, is écht luisteren een absolute voorwaarde. Het socratisch gesprek is een methode die ruimte maakt om zonder vooroordelen elkaars mening te onderzoeken. Ontdek het zelf tijdens het Groot Onderhoud.
Ook archieven kunnen een waardevolle bijdrage leveren aan het welzijn en de gezondheid van mensen. Een voorbeeld daarvan is het piloottraject 'Kleine documenten, Grote verhalen', waarmee Lies Galle u hier laat kennismaken.
In een handige brochure bundelen FARO, CJM en Heemkunde Vlaanderen hun vormingsaanbod voor het najaar van 2018. Om het u gemakkelijk te maken, splitsen we het aanbod op in cursussen voor instromers en voor doorstromers.