Als de maatschappij zoals wij die kennen eindigt, zullen onze prestaties dan mee verdwijnen? Schrijfster en performer Helen Keen ging praten met mensen die zich proberen voor te bereiden op de verre toekomst en maakte er een podcast over.
Hoe beleven de Congolese, Rwandese en Burundese Belgen de Belgische samenleving? Een wetenschappelijk onderzoek schetst het portret van de Belgische burgers van Afrikaanse origine.
Op vrijdagnamiddag 2 februari kan u de afsluiting bijwonen van de Winter School Archives & Education. Op het programma staan o.m. de presentatie van de ontwikkelde lespakketten, interventies van de lesgevers en de uitreiking van de certificaten aan de deelnemers.
Op 31 januari is de internationaal gerenommeerde onderzoekster Sophia Labadi te gast bij FARO voor een masterclass over waarden, erfgoed, UNESCO en conventies. Die kadert in het traject rond 'signficance' en waardering. Mis het niet!
Tijdens de eerste bijeenkomst van de Collegagroep Digitale Participatie op 11 januari bracht Bram Wiercx een presentatie over nieuwe digitale ...
De Europese Commissie lanceert een oproep om deel te nemen aan de raadpleging over EU-financiering i.v.m. waarden en mobiliteit. De ...
Minister van Cultuur Sven Gatz besliste een aantal samenwerkingen tussen culturele spelers en partners uit andere sectoren te stimuleren. Ook ...
Op 5 februari gaat de nieuwe Heerlijk Helder-campagne van start. Die is begonnen als een item over (on)begrijpelijke taal op ...
Minister van Cultuur Sven Gatz heeft beslist om de Hondenzwemming in Sint-Baafs-Vijve en de cultuur rond het Belgisch of Brabants trekpaard toe te voegen aan de Inventaris Vlaanderen voor Immaterieel Cultureel Erfgoed.
Sinds jaar en dag slaagt de BBC erin om met erfgoedcollecties spraakmakende en druk bekeken televisieprogramma’s te maken. Met 'Royal Collection Season' trekt de BBC ook ditmaal alle registers open.
Op donderdag 22 maart 2018 organiseert FARO een socratische dialoog waarin we aan de hand van casestudies onze percepties over de kwaliteit van restauraties onder de loep nemen.
Op donderdagavond 21 december organiseerde O Lab, het grassroots erfgoedtraject in de Wetterse wijk Overbeke, een speeddate met objecten. Verschillende mensen vertelden er hun verhaal aan de hand van een persoonlijk object.
Onder de roepnaam 'TEIM: Thank Europe it’s Monday' organiseren FARO en Herita in het voorjaar van 2018 een lezingenreeks met toonaangevende internationale specialisten in de erfgoedstudies. Ze doen dat in het kader van het Europees Jaar van het Erfgoed.