Niemand minder dan Benedicte De Koker, onderzoekster en lector aan HoGent en gespecialiseerd in mantelzorg, houdt op 28 november in het Gentse stadhuis de publicatie 'Cultureel erfgoed voor welzijn' symbolisch boven het doopvont.
Van woensdag 12 tot en met vrijdag 14 december 2018 is Turnhout het kloppend hart van de Vlaamse begijnhofcultuur. Het congres benadert de begijnhoven vanuit zowel een cultuurhistorisch, een juridisch-beheersmatig als een erfgoedperspectief.
Hebt u een nieuwe tentoonstelling in het vooruitzicht, koestert u verbouwplannen voor een museale ruimte of overweegt u de aankoop van een nieuwe vitrine of drukwerk voor een evenement? Dan is deze vorming iets voor u.
Rebecca Gregory-Clarke, hoofd immersieve technologie bij Digital Catapult, geeft tijdens de FARO-conferentie 'Erfgoed & immersieve storytelling' een keynote over cutting edge immersieve projecten die cultureel erfgoed gebruiken.
Arthub Flanders is een nieuw platform voor vrij hergebruik van beeldendekunstcollecties. Het publiceert deze beschrijvingen in open formaten en onder ...
Tijdens het Groot Onderhoud op vrijdag 9 november lanceerde Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz de vernieuwde website immaterieelerfgoed.be. Het ...
Piva iGov, het Oost-Vlaams agentschap voor lokaal e-government, gaf recent een demonstratie van het archiefbeheersysteem (ABS) dat in 2019 kan ...
Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen in verband met klimaatbeheersing van erfgoed? En hoe kunnen klimaateisen verzoend worden met ecologische duurzaamheid? ...
Het project 'Huiselijke Hoekjes. Het vertrouwde verleden' brengt de sfeer van weleer binnen in een woonzorgcentrum. Bewoners kunnen er herinneringen uitwisselen of een moment van rust en herkenning beleven. Op 13 november is er een inspiratienamiddag.
Wilt u alles weten over de meest recente onderzoeken en thesissen in de conservatie-restauratie in België? Dan mag u dit event zeker niet missen!
In Vlaanderen en Brussel staat er heel wat te gebeuren rond 100 jaar Wapenstilstand. In een reeks van drie artikels maakt FARO voor u een overzicht van enkele opvallende projecten die ons zijn gemeld.
Het piloottraject 'Op verhaal komen met kloosterspullen' toont hoe erfgoedobjecten een stem kunnen geven aan mensen in een hersteltraject.
Ontwikkelingen in het digitale landschap gaan als een sneltrein. Om u te helpen om het bos van de bomen te onderscheiden, brengt FARO op dinsdag 4 december een resem inspirerende lezingen en praktijkvoorbeelden in stelling over immersieve storytelling.