Misschien ... nieuwe campagne grensoverschrijdend gedrag

Campagnebeeld Misschien

Grensoverschrijdend gedrag kent vele vormen: pesten, aanranding, agressie … Het kan on- en offline gebeuren, direct of indirect. Het komt in elke Vlaamse organisatie of sector voor. Om mensen alerter te maken voor grensoverschrijdend gedrag én om hen de weg te wijzen naar het meldpunt, lanceert het Vlaams Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag de Misschien’-campagne. Die richt zich op de Vlaamse sectoren waar het meldpunt voor bevoegd is zoals o.a. sport, cultuur, media, jeugd en onderwijs.

De campagnebeelden tonen vormen van grensoverschrijdend gedrag. De slogans onderlijnen de taboes, onzekerheden en angsten die betrokkenen ervaren om de stap te zetten naar hulp.

De boodschap? (H)erken grensoverschrijdend gedrag én meld het. Want bij het Vlaams Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag zijn er geen ‘misschiens’. Elke melding wordt ernstig genomen.

Het meldpunt voorziet een digitale toolkit waarmee u de campagne eenvoudig kunt integreren in uw eigen communicatiekanalen (website, nieuwsbrief, sociale media, mailing, magazine …). Met de toolkit kunt u makkelijk de printbestanden downloaden om af te drukken. Wil u liever gedrukt campagnemateriaal in uw postbus ontvangen? Vul dan het formulier in.

De handleiding bij de toolkit kunt u hier downloaden. De toolkit zelf vindt u op grensoverschrijdendgedrag.vlaanderen

Bij vragen, neem contact met meldpunt@vlaanderen.be.

Katrijn Dhamers