Ga van start met het gratis Oehoe-pakket

startpakket oehoe

Kent u Oehoe al? Deze vrolijke en avontuurlijke uil is de mascotte van ErfgoedApp. Oehoe werd ontwikkeld voor kinderen van 6 tot 11 jaar en nodigt kinderen en families uit om samen met hem op pad te gaan. Onderweg komen ze meer te weten over erfgoed, kunst en natuur. Aan het einde van hun zoektocht of spel wacht hen een mooie Oehoe-medaille of een ander aandenken. 

Door meerdere Oehoe-tours te doen kunnen deelnemers meerdere medailles verzamelen, met daarop de verschillende poses van de uil. Ondertussen hebben ze vooral ook een hele leuke tour gedaan en heel wat bijgeleerd over het erfgoed op die plek.

Laat u Oehoe ook graag op avontuur gaan in uw erfgoedorganisatie? Maak dan nu een Oehoe-tour aan in de ErfgoedApp. De eerste tours ontvangen gratis een startpakket van Oehoe met een baliebordje, stickers en 36 medailles!

Lees meer over Oehoe

Aan de slag met Oehoe

Balie Oehoe

Wil u graag een tour maken voor de doelgroep 6 tot 11 jaar (lagereschoolleeftijd), voor gezinnen of voor scholen? Dan kunt u de Oehoe-mascotte gebruiken om uw tour nog aantrekkelijker te maken. U gaat daarvoor op dezelfde manier te werk als bij een gewone ErfgoedApp-tour. Neem vooraf wel even contact op met Bram om de verschillende poses van Oehoe in hoge resolutie te ontvangen. Nog dit:

  • Een Oehoe-tour heeft een fijn spelelement maar deelnemers leren ook iets bij over erfgoed, kunst of natuur. 
  • Bekijk de tips over hoe u een erfgoedspel kunt maken of volg de workshop Erfgoedspelen maken (zie kalender). 
  • Op het einde van de tour krijgen de deelnemers een Oehoe-aandenken, bv. aan de ontvangstbalie van uw organisatie of verstopt in een kist. De code voor het openen van die kist kan bv. verkregen worden via de gamification van de ErfgoedApp.

Gratis startpakket!

Medailles Oehoe

Kriebelt het om aan de slag te gaan met Oehoe en zelf een Oehoe-tour te ontwerpen? Wacht dan niet te lang, want de eerste Oehoe-tours krijgen gratis een startpakket van Oehoe met daarin:

  • Een A5-showcard van Oehoe om op de balie te zetten.
  • Een pakket van 36 Oehoe-medailles. Deze duurzame medailles zijn geproduceerd bij onze partner lasercut.be. FARO biedt het ontwerp ook aan als OpenDesign zodat u de medailles ook zelf kunt produceren in een FabLab in uw buurt. Extra medailles kunt u aankopen aan 6 euro voor twaalf medailles. Deze prijs hebben we kunnen bekomen door sponsoring door onze partner. Aan de achterkant van de medailles staat “Proudly made in Belgium, by Lasercut.be”. Het jute touw kunt u zelf aankopen bij de Banier of een alternatief zoeken.
  • Ronde Oehoe-stickers. 
Seppe Van Pottelbergh