Game On! Doe mee met Erfgoeddag op 27 april 2025

Game on! EGD 2025

In 2025 draait Erfgoeddag volledig om actie. Onder het motto Game On! staan sport, spel en beweging centraal: van gokken en beginnersgeluk tot competitie, fair play, winnen en verliezen. Van doorwinterde deelnemers tot wie er voor het eerst bij is: samen met meer dan 700 organisaties maken we er een onvergetelijke dag vol spelplezier van.

Klaar om uit de startblokken te schieten? Wij alvast wel: 3... 2... 1... start!

Op zoek naar inspiratie?

Of u nu oude volksspelen nieuw leven wilt inblazen, een interactieve tentoonstelling over sportgeschiedenis plant of met lokale jeugdverenigingen een doe-activiteit opzet: de mogelijkheden zijn eindeloos. Om u op weg te helpen, kozen we dit jaar voor een andere manier om u te inspireren.

  • In plaats van een jaarlijkse brochure bieden we u voortaan een groeiende verzameling ideeën via onze inspiratieblogs, geschreven door FARO, een reeks partners én de deelnemende organisaties zelf.
  • Daarnaast sturen we een folder naar alle organisatoren van de afgelopen drie jaar, boordevol praktische informatie.
Inspiratieflyer EGD 2025

Download de folder

In de folder ontdekt u alles wat u nodig hebt om een succesvolle activiteit te organiseren. Van planningstips tot een duidelijke tijdlijn die u stap voor stap door het proces begeleidt. U vindt er antwoorden op vragen als: 'Welke deadlines moet ik respecteren?', of 'Wat zijn de aandachtspunten voor een effectieve promotiecampagne?' Alle essentiële details staan overzichtelijk voor u klaar.

inspiratie

Inspiratieblogs

Wil u dieper ingaan op het thema? Onze inspiratieblogs bieden een continu groeiende bron van ideeën, werkvormen, mogelijke locaties, partners en voorbeelden. U ontdekt er nieuwe tools en ideeën die u kunt toepassen op uw eigen activiteit. En dat geeft u dan weer de mogelijkheid om uw Erfgoeddag altijd opnieuw te vernieuwen en aan te passen aan uw doelgroep.

Hebt u zelf ideeën?

Organiseerde u zelf een workshop, evenement of actie die perfect past bij het thema Game On!? Dan nodigen we u uit om uw ervaringen te delen via een blog. Inspireer mee, en moedig zo andere deelnemers aan om ook een geweldige activiteit te organiseren op Erfgoeddag 2025.

Samen maken we van Erfgoeddag 2025 een dag vol actie, sport en spel. Game On!

Game On! Affiche Erfgoeddag 2025

Webinar over het nieuwe thema Game On!

Hebt u interesse om iets te organiseren rond sport, spel en erfgoed, maar hebt u nog wat extra informatie nodig? Schrijf u dan in voor het gratis webinar op 9 oktober van 13.00 tot 14.00 uur.

Tijdens dit webinar krijgt u niet alleen inspiratie, maar ook tips over hoe u uw activiteit kunt registreren en optimaal kunt profiteren van onze communicatiemogelijkheden. 

Meer informatie en inschrijven

Seppe Van Pottelbergh
erfgoeddag
Evenement