Maak kennis met Oehoe, de mascotte van de ErfgoedApp

Oehoe, de mascotte van de ErfgoedApp

Kent u Oehoe al? Oehoe is de nieuwe mascotte van de ErfgoedApp en werd speciaal ontwikkeld voor kinderen van 6 tot 11 jaar. De vrolijke en avontuurlijke uil nodigt kinderen en families uit om samen met hem op pad te gaan. Onderweg komen ze meer te weten over erfgoed, kunst en natuur. Aan het einde van hun zoektocht of spel wacht hen een mooie Oehoe-medaille of een ander aandenken. 

Door meerdere Oehoe-tours te doen kunnen deelnemers meerdere medailles verzamelen, met daarop de verschillende poses van de uil. Ondertussen hebben ze vooral ook een hele leuke tour gedaan en heel wat bijgeleerd over het erfgoed op die plek.

Over Oehoe

Oehoe is bedacht door Maxine Willemsen, die als stagiaire bij ErfgoedApp de nieuwe mascotte en het bijhorende concept uitwerkte samen met het FARO-team De illustraties en verschillende poses werden ontworpen door DRIFT animation uit Vilvoorde. Oehoe is beschikbaar in acht poses die gebruikt kunnen worden om deelnemers te motiveren tijdens de tour:

Oehoe die een badge krijgt
Oehoe neutrale pose
Oehoe met duimpje
Oehoe die bedenkend kijkt
Oehoe met de ErfgoedApp
Oehoe die springt
Oehoe die een idee heeft
Zwaaiende Oehoe

Aan de slag met Oehoe!

Wil u graag een tour maken voor de doelgroep 6 tot 11 jaar (lagereschoolleeftijd), voor gezinnen of voor scholen? Dan kunt u de Oehoe-mascotte gebruiken om uw tour nog aantrekkelijker te maken. U gaat daarvoor op dezelfde manier te werk als bij een gewone ErfgoedApp-tour. Neem vooraf wel contact op met Bram om de verschillende poses van Oehoe in hoge resolutie te ontvangen. Nog dit:

  • Een Oehoe-tour heeft 'Oehoe' in de titel staan. Zo is de tour gemakkelijk vindbaar voor ErfgoedApp-gebruikers.
  • Een Oehoe-tour heeft een fijn spelelement maar deelnemers leren ook iets bij over erfgoed, kunst of natuur. 
  • Bekijk de tips over hoe u een erfgoedspel kan maken of volg de workshop Erfgoedspelen maken (10 oktober). 
  • Op het einde van de tour krijgen de deelnemers een Oehoe-aandenken, bv. aan de ontvangstbalie van uw organisatie of verstopt in een kist. De code voor het openen van die kist kan bv. verkregen worden via de gamification van de ErfgoedApp.

Het Oehoe-aandenken

Oehoe-medaille fablab prototype


Zeg nu zelf, niets zo leuk dan een mooie beloning na een inspanning. Een aandenken maakt van de Oehoe-tour voor kinderen dan ook een echte topper. Kriebelt het om aan de slag te gaan met Oehoe en zelf een Oehoe-tour te ontwerpen? Wacht dan niet te lang, want de eerste Oehoe-tours krijgen gratis een promotiepakket van Oehoe met daarin:

Oehoe aandenken gemaakt bij lasercut.be

 

  • Een A5-showcard van Oehoe om op de balie te zetten (in productie).
  • Een pakket van 36 Oehoe-medailles. Deze duurzame medailles zijn geproduceerd bij onze partner lasercut.be. FARO biedt het ontwerp ook aan als OpenDesign zodat u de medailles ook zelf kan produceren in een FabLab in uw buurt. Extra medailles kan u aankopen aan 50 cent per stuk. Deze prijs hebben we kunnen bekomen door sponsoring door onze partner. Aan de achterkant van de medailles staat “proudly made in Belgium, by Lasercut.be”. Het jute touw kan u zelf aankopen bij de Banier of zelf een alternatief hiervoor kiezen.
  • Ronde Oehoe-stickers. 

Tot Oehoe?

ErfgoedApp mascotte Oehoe en Maxine
Bram Wiercx