Op de nieuwe website 'Closer to Memling' kunt u de ongelooflijke details in Memlings werken haarscherp en van dichtbij bekijken. U ontdekt er ook meer over het oeuvre en het leven van de beroemde meester-schilder.
Op 26 oktober kwamen zo'n 70 collega's samen in M Leuven voor een studiedag over het digitaliseren van gebonden werken op papier. De presentaties vindt u in deze blog.
Met de hulp van het project Amai! wil FARO, samen met onze community van makers en gebruikers, ook artificiële intelligentie (AI) toevoegen aan de ErfgoedApp. En daar kunt u bij helpen!
Spannend nieuws: de ErfgoedApp is geselecteerd voor een Amai!-project. Bedoeling is om de app met artificiële intelligentie (nog) beter te maken. En daarvoor is ook uw stem nodig!
Op 12 oktober kwam de collegagroep 'Digitale collectieregistratie' samen om ervaringen te delen en voorstellen uit te wisselen. De presentaties zijn nu beschikbaar.
Fan van de ErfgoedApp? Geef dan de ErfgoedApp-campagne mee een boost en like of deel de promotiefilm op sociale media.
De digitale stadskaart Gent Gemapt stapelt twintig historische kaarten en verbindt die met 4.000 plaatsen en 10.000 erfgoedstukken. Ga zelf op verkenning via gentgemapt.be en ontdek Gent van de middeleeuwen tot vandaag.
De nieuwe, zomerse update van de ErfgoedApp bevat enkele verbeteringen en nieuwigheden die FARO in nauw overleg met onze creatieve community van makers realiseerde. Lees hier wat de ErfgoedApp deze keer voor u in petto heeft.
Kent u Oehoe al? Oehoe is de nieuwe mascotte van de ErfgoedApp en werd speciaal ontwikkeld voor kinderen van 6 tot 11 jaar. De avontuurlijke uil nodigt kinderen en families uit om samen met hem op pad te gaan.
Vanochtend opende een gebruiker het 2 miljoenste verhaal in de ErfgoedApp. Dat nieuwe record illustreert de populariteit én de kwaliteit van (de inhoud van) deze gratis app.
Op 16 maart kwam de collegagroep 'Digitale collectieregistratie' samen om ervaringen te delen en voorstellen uit te wisselen. De presentaties zijn nu beschikbaar.
In deze workshop ontdekt u hoe u erfgoedspelen kunt maken met de ErfgoedApp. We starten met het verkennen van enkele spelmethodes en bieden u inspiratie over wat u met de ErfgoedApp allemaal kunt realiseren.