Boomerang-update van de ErfgoedApp

Boomerang tour ErfgoedApp

De nieuwe update van de ErfgoedApp bevat enkele verbeteringen en innovaties die FARO in nauw overleg met onze creatieve community van makers realiseerde. Lees hier wat de ErfgoedApp deze keer voor u in petto heeft.

Boomerang tour: ontdek erfgoed in uw buurt

Boomerang tour

Klaar om het erfgoed in uw buurt te ontdekken? Kies hoe groot u uw tour wil hebben − S, M, L of XL − en laat het algoritme het werk voor u doen. Met een simpele druk op de knop genereert de ErfgoedApp een erfgoedroute vol boeiende erfgoedlocaties die wachten om ontdekt te worden. Bent u niet helemaal tevreden over het resultaat? Werp de Boomerang dan opnieuw uit en we genereren een nieuwe route.

Hoe werkt het?

Update de ErfgoedApp en druk onder het kompas op 'Boomerangtour'. Kies voor een S, M, L of XL tour en druk op 'Maak'. De ErfgoedApp genereert met behulp van een eigen algoritme en de erfgoedlocaties in uw buurt een route. 

Samenwerking met OpenStreetMap community

De ErfgoedApp maakt gebruikt van OSM-data voor het genereren van de Boomerangtour. U kunt uw data zelf aanpassen of samenwerken met de OSM-community.

Hoe werkt een Boomerang tour?

Integratie met IoT-devices

Op vraag van onze community kunt u vanaf nu een externe url aanroepen vanuit een verhaal in de ErfgoedApp. Op deze manier kunt u de ErfgoedApp integreren met slimme devices of op maat gemaakte Arduino IoT-oplossingen. Enkele voorbeelden: een geluid starten in een tentoonstelling, een geurmachine activeren, een licht laten schijnen ... De mogelijkheden zijn enorm. We zijn dan ook erg benieuwd naar hoe onze community hiermee aan de slag gaat en delen graag uw realisaties! Lees hier meer.

De eerste Oehoe-tours in de ErfgoedApp

Oehoe medaille

Oehoe is de mascotte van de ErfgoedApp en werd speciaal ontwikkeld voor kinderen van 6 tot 11 jaar. Deze vrolijke en avontuurlijke uil nodigt kinderen en families uit om samen met hem op pad te gaan. Onderweg komen ze meer te weten over erfgoed, kunst en natuur. Aan het einde van hun zoektocht of spel wacht hen een mooie Oehoe-medaille of een ander aandenken. Vanaf nu kunt u alle Oehoe-tours eenvoudig vinden onder de knop 'Kompas' in de ErfgoedApp: filter op 'Oehoe' en u krijgt meteen een overzicht.

Bram Wiercx