Volgende zondag, 25 november, tonen wetenschappers u met veel enthousiasme waar zij mee bezig zijn aan de hand van een heleboel gevarieerde activiteiten. Ook de cultureel-erfgoedsector is goed vertegenwoordigd.
Recent kwam de Koning Boudewijnstichting verschillende keren naar buiten met nieuws uit haar mecenaatsfondsen. Telkens ging het om erfgoedstukken die dankzij een van de fondsen gerestaureerd konden worden. Momenteel lopen er opnieuw een aantal projectoproepen.
Op 14 november 2018 verwelkomden de Vlaamse Erfgoedbibliotheek en de VVBAD zo'n zestig deelnemers voor het achtste Overlegplatform voor erfgoedbibliotheken.
Op 14 november kan u in Brussel naar het achtste Overlegplatform voor erfgoedbibliotheken, met op het programma een veelbelovende lezing over de middeleeuwse omgang met manuscripten.
Nog tot 15 november kan u deelnemen aan de Wiki Loves Heritage-fotowedstrijd. Laad uw mooiste erfgoedfoto's op op Wikipedia en vergroot zo de online zichtbaarheid van erfgoed. Topfotograaf Michiel Hendryckx geeft alvast het goede voorbeeld.
De campagnes voor de provincie- en gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober draaien op volle toeren. Folders die in uw brievenbus belanden, leest u ongetwijfeld met aandacht en interesse. Maar wat doet u er daarna mee?
Dertig jaar geleden, in 1988, schonk architect Léon Stynen (1899-1990) zijn volledige archief aan het Antwerpse provinciebestuur. Deze verjaardag vormt een prima aanleiding om het oeuvre van de modernistische architect via tal van activiteiten in de kijker te plaatsen.
Het pilootproject Wijzer Waarderen werkt aan een praktisch waarderingskader, een gemeenschappelijk discours en een gedeelde terminologie door en voor erfgoedbibliotheken. De Vlaamse Erfgoedbibliotheek is op zoek naar nieuwe deelnemers én houdt u op de hoogte.
Ook tijdens de zomermaanden wordt de FARO-bibliotheek verder aangevuld met nieuwe aanwinsten. In dit blogbericht stellen we enkele in het oog springende boeken aan u voor.
Met de steun van de Stichting Nottebohm bieden de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience en Museum Plantin-Moretus een reisbeurs aan om onderzoek naar de geschiedenis van het gedrukte boek in Antwerpen (15e-18e eeuw) te stimuleren.
Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz heeft beslist om een kwaliteitslabel toe te kennen aan de bibliotheek van het Koninklijk Conservatorium Brussel (Erasmushogeschool Brussel).
Deze zomer loopt in de Maurits Sabbebibliotheek een tentoonstelling over Hildegard van Bingen en de Dendermonde Codex. Interessant is ook dat KU Leuven Bibliotheken tegelijkertijd een online tentoonstellingsplatform lanceert, EXPO.