Een unieke collectie met meer dan 1.000 boeken van Stijn Streuvels werd recent aangekocht door het Erfgoedfonds van de Koning Boudewijnstichting en in bewaring gegeven aan de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.
Vanaf 1 januari 2018 smelten het Centrum Vlaamse Architectuurarchieven (CVAa) en het Architectuurarchief van de Provincie Antwerpen (APA) samen tot het Architectuurarchief Vlaanderen.
Op 7 december kan u een unieke blik werpen achter de schermen van het restauratieatelier van de Koninklijke Bibliotheek van België. Maar wat houdt zo'n job als restaurator eigenlijk in?
De Symphonia van Hildegard van Bingen uit 1174/75 heeft een vaste bewaarplaats gekregen aan de KU Leuven. Het krijgt een nieuw onderkomen in de geklimatiseerde en beveiligde Preciosaruimte van de Maurits Sabbebibliotheek.
Het Erfgoedhuis van de Zusters van Liefde van Jezus en Maria in Gent verhuist. En daarom werden 3,5 jaar geleden zo'n 3.640 boeken tijdelijk overgebracht naar het Provinciaal Erfgoedcentrum in Ename. De boekenverzameling kan nu terug naar huis.
Met 'Zusters en broeders - Stem van het religieuze leven in Vlaanderen' lanceert Kerknet een crossmediaal journalistiek platform rond (herinnerings)verhalen van religieuzen.
Deelcollecties beschrijven helpt om zicht te krijgen op de thema’s en profielen waarrond een bibliotheek verzamelt. De Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience ging hiervoor succesvol aan de slag met het Cometa-model.
VIAA, het Vlaams Instituut voor Archivering, roept Vlaanderen op om de meest sprekende beelden over onze vrije tijd te selecteren voor hun Beeldcapsule.
Op 14 en 15 september 2017 organiseert de VVBAD haar tweejaarlijks congres Informatie aan Zee. Net als bij vorige edities is er ook dit jaar ruimte voor erfgoedgerelateerde onderwerpen die relevant kunnen zijn voor erfgoedprofessionals.
De Newberry Library in Chicago roept mensen met een parate kennis van Latijn en Engels op om mee te werken aan de transcriptie van enkele eeuwenoude manuscripten over magie, hekserij en occulte praktijken.
VIAA, het Vlaams Instituut voor Archivering, start met de digitalisering van 20.000 lak- en schellakplaten afkomstig van zeventien Vlaamse erfgoedorganisaties en de VRT.
Musea Brugge pakt uit met een nieuw filmpje dat bezoekers moet wijzen op de basisregels van het bezoekersreglement. De meest evidente manier om de boodschap over te brengen leek humor ...