Iedere week wordt de FARO-bibliotheek verder aangevuld en verrijkt met nieuwe aanwinsten. Om u op de hoogte te houden van die nieuwe oogst, vindt u vanaf nu op deze blog regelmatig een aantal interessante leestips.
Om u op weg te helpen bij het inventariseren van uw kostuumcollectie maakten Het Firmament, Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei en Resonant een gratis digitaal draaiboek.
Kent u #ColorOurCollections al? Erfgoedinstellingen van over de hele wereld maken kleurplaten van hun collectiestukken en delen ze met de hashtag #ColorOurCollections. Haal dus dat creatief talent in u boven en ga ermee aan de slag.
Journalisten en schrijvers, ze moeten de mosterd voor hun mooie stukken ergens vandaan halen. Waar beter te beginnen dan in een erfgoedinstelling? Zelfs het weerbericht van toen biedt inspiratie.
Een unieke collectie met meer dan 1.000 boeken van Stijn Streuvels werd recent aangekocht door het Erfgoedfonds van de Koning Boudewijnstichting en in bewaring gegeven aan de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.
Vanaf 1 januari 2018 smelten het Centrum Vlaamse Architectuurarchieven (CVAa) en het Architectuurarchief van de Provincie Antwerpen (APA) samen tot het Architectuurarchief Vlaanderen.
Op 7 december kan u een unieke blik werpen achter de schermen van het restauratieatelier van de Koninklijke Bibliotheek van België. Maar wat houdt zo'n job als restaurator eigenlijk in?
De Symphonia van Hildegard van Bingen uit 1174/75 heeft een vaste bewaarplaats gekregen aan de KU Leuven. Het krijgt een nieuw onderkomen in de geklimatiseerde en beveiligde Preciosaruimte van de Maurits Sabbebibliotheek.
Het Erfgoedhuis van de Zusters van Liefde van Jezus en Maria in Gent verhuist. En daarom werden 3,5 jaar geleden zo'n 3.640 boeken tijdelijk overgebracht naar het Provinciaal Erfgoedcentrum in Ename. De boekenverzameling kan nu terug naar huis.
Met 'Zusters en broeders - Stem van het religieuze leven in Vlaanderen' lanceert Kerknet een crossmediaal journalistiek platform rond (herinnerings)verhalen van religieuzen.
Deelcollecties beschrijven helpt om zicht te krijgen op de thema’s en profielen waarrond een bibliotheek verzamelt. De Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience ging hiervoor succesvol aan de slag met het Cometa-model.
VIAA, het Vlaams Instituut voor Archivering, roept Vlaanderen op om de meest sprekende beelden over onze vrije tijd te selecteren voor hun Beeldcapsule.