Deuren FARO-bibliotheek zwaaien opnieuw open

De FARO-bibliotheek © FARO

Maakt u een paper over hoe families verwelkomd kunnen worden in erfgoedinstellingen? Zoekt u informatie over duurzaamheid in musea? Over hoe u dat bepaalde object het beste kunt conserveren? Of over hoe u omgaat met 'moeilijk' erfgoed? Dan bent u bij de bibliotheek van FARO aan het juiste adres. 

De voorbije maanden werd de volledige collectie gescreend en ingepakt, werden verhuisdozen gevuld en bibliotheekkasten gedemonteerd. Daardoor opereerde de bibliotheek noodgedwongen even achter gesloten deuren. Een aantal collecties werden ook herbestemd. Eerder gebeurde dat al voor de collectie Pollmann; in het voorjaar en de zomer vond nog eens een ruime selectie boeken en tijdschriften hun weg naar zo'n 45 geïnteresseerde bibliotheken, archieven en documentatiecentra verspreid over het hele land.

Enkele sfeerbeelden van de verhuizing:

De verhuisdozen staan klaar in de Priemstraat, Brussel © FARO
De ingepakte rekken staan klaar in de Priemstraat, Brussel © FARO
De verhuisdozen staan klaar in de Priemstraat, Brussel © FARO
De nieuwe bibliotheek in opbouw © FARO
De nieuwe bibliotheek in opbouw © FARO
De nieuwe FARO-bibliotheek © FARO


Het resultaat is een ietwat afgeslankte maar dynamische steunpuntbibliotheek, waar u vanaf nu weer volop terecht kunt voor inspiratie, literatuur, verdieping en achtergronden bij uw dagelijkse erfgoedpraktijk of onderzoek.

Bent u bij FARO voor een vergadering of vorming en wil u even de bibliotheek bezoeken, een boek consulteren of gewoon even kennismaken? Aarzel niet en spring gerust binnen. Of maak een afspraak en neem alle tijd om te grasduinen in de collectie. 

Praktische info

Benieuwd naar wat u zoal in de FARO-bibliotheek kunt terugvinden? Raadpleeg alvast onze online catalogus, die verwerkt zit in de Limo-catalogus van LIBISNet. 

Een bezoek brengen aan de FARO-bibliotheek kan op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag, na afspraak, van 8.30 tot 16.30 uur. Een afspraak maken kan eenvoudig via bibliotheek@faro.be of 02 213 10 60. 

  • Adres: FARO, Grasmarkt 105 bus 44, 1000 Brussel > klik hier voor een routebeschrijving
  • Onze dienstverlening is volledig gratis.
  • De volledige collectie staat opgesteld in open kast.
  • Boeken lenen kan: u kunt maximum vijf boeken lenen, de uitleentermijn bedraagt één maand.
Annemie Vanthienen