Vier mee twintig jaar Trage Wegen

dag van de trage weg

Meer en betere trage wegen: dat is waar duizenden mensen de aandacht voor vragen op de Dag van de Trage Weg. Een weekend lang genieten wandelaars, fietsers en ruiters van prachtige tochten. Langs nieuwe of juist bedreigde paden. In de stad of in ’t groen. Langs karakteristieke landschappen en markant erfgoed.

Dit jaar vindt de Dag van de Trage Weg plaats op 15 en 16 oktober én bereidt de organisatie zich voor op een topprogramma. En daar kunt u mee voor zorgen. 

Wie kan organiseren? Iedereen! Ook erfgoedverenigingen en -liefhebbers kunnen een activiteit organiseren in hun streek. Alle activiteiten op, langs of over trage wegen zijn welkom. Een verhalennamiddag, wijk- of patrimoniumwandeling, heropening van een oude kerkwegel, plaatsing van naambordjes, verkenning van een smokkelroute of een expo: alle acties die mensen samenbrengen rond trage wegen zijn top.

Doet u mee? Op www.dagvandetrageweg.be vindt u tonnen inspiratie. U kunt er meteen uw activiteit registreren. Trage Wegen zorgt voor de communicatie én voor ondersteuning. Vragen welkom via info@dagvandetrageweg.be of 09 331 59 26.

Annemie Vanthienen