Workshop ErfgoedApp, augmented reality en ErfgoedBeacons

Gebruikt u de ErfgoedApp al in uw erfgoedinstelling? Met deze gebruiksvriendelijke app verrijkt u de ervaring van uw bezoekers met beeld, audio, augmented reality en spelopties. De mogelijkheden zijn haast eindeloos.

Tijdens deze workshop leert u wat iBeacons zijn, hoe ze werken en waarvoor u ze kunt gebruiken. We bekijken ook de mogelijkheden van augmented reality en leren hoe u audiovisuele content kunt gebruiken in de ErfgoedApp. Tot slot leert u hoe u een erfgoedroute of wandeling met POI’s (points of interest) kunt maken en leert u meer over het maken van erfgoedspelen en alle andere mogelijkheden van de ErfgoedApp.

Daarna gaat u zelf aan de slag en creëert u audiovisuele inhoud die u onmiddellijk kunt raadplegen en testen via de ErfgoedApp. U leert hoe u een scenario (spel, tour ...) kunt maken via het  platform van de ErfgoedApp. U gebruikt hiervoor stap voor stap zowel audiovisuele content, augmented reality, gps-punten als iBeacons en leert zo in de praktijk hoe deze technologie werkt en hoe u ze kunt gebruiken voor uw erfgoedorganisatie.

Doelgroep: medewerkers van musea, archieven, erfgoedbibliotheken, erfgoedverenigingen, toeristische diensten of erfgoedmedewerkers in een gemeente. Geen specifieke voorkennis vereist

Tijdstip: 10.00 - 15.30 uur

Type

Workshop: u gaat actief aan de slag, de theorie wordt beperkt tot het hoogst noodzakelijke.

Tarieven

  • Het standaardtarief voor deze vorming is 85 euro, er is geen kortingstarief.
  • Meer info over onze tarieven vindt u in onze algemene voorwaarden.
Inschrijven
Facturatiegegevens
Snel de basisvaardigheden in de vingers krijgen, daar draait dit aanbod om.  FARO biedt een waaier aan regelmatig terugkerende basiscursussen die u helpen om meteen aan de slag te gaan met een nieuwe opdracht.  Dit aanbod is dan ook zeer praktijkgericht. 

Praktische info

Begindatum
Locatie
FARO, Grasmarkt 105 bus 44, 1000 Brussel
Lesgevers
Bram Wiercx (FARO)
Prijs
85 euro (incl. BTW). Deelnemers aan de workshop ErfgoedApp krijgen één ErfgoedBeacon gratis.
Deelnemers
Max. 15 deelnemers
Meer info

Inschrijven kan via onderstaand formulier.

Heeft u specifieke wensen of noden om uw deelname mogelijk te maken? Contacteer dan de contactpersoon van deze vorming.

Contactpersoon
Adviseur digitaal erfgoed | ICT-manager
T
02 213 10 67

Elders op FARO

faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. “The past is a strange
Waarom worden musea geregeld geviseerd door klimaatactivisten? Deze eerste FARO-podcast gaat op zoek naar antwoorden op de (complexe) vraag hoe ...
Tijdens een internationale conferentie, meegeorganiseerd door FARO, werden de aanbevelingen gepresenteerd aan beleidsmakers van regionaal, nationaal en Europees niveau.