Afbeeldingen, carousel, pdf en tekst

foto uploaden

Afbeelding / Image

U kunt een bestaand pictogram gebruiken en de kleur ervan wijzigen. Selecteer het pictogram van uw keuze en klik vervolgens op Shape Color. U komt in het Color Panel. Daar kunt u een kleur kiezen via de kleurenwaaier of klikken op de kleurbalken bovenaan en zelf uw kleur samenstellen. Eens u een kleur aangemaakt hebt (zie Preview), kunt u die kleur slepen naar de Swatches. Vanaf dan kunt u die kleur overal gebruiken en moet u ze niet telkens opnieuw samenstellen. Via Opacity kunt u de kleur meer transparant maken door de balk naar links te verschuiven. Druk op het kruisje in de linkerbovenhoek om het Color Panel te sluiten. Druk op Apply changes om het pictogram op het scherm te plaatsen. 

Via de knop Upload kunt u eigen pictogrammen en foto’s opladen.

De plaats van het pictogram of de afbeelding kunt u zelf wijzigen. Met behulp van Properties kunt u de waardes aanpassen of de positie nauwkeurig instellen. U kunt dit ook zelf doen door de afbeelding of het pictogram in het scherm te verplaatsen of te vergroten en te verkleinen met de blauwe bollen. U kunt de afbeelding roteren met de groene bol.
 

Image carousel

Image Carousel

Met een Image Carousel kunt u meerdere foto’s tonen. Bezoekers swipen in de app om de volgende foto te bekijken. We raden aan om Full-screen modus aan te vinken voor een mooier resultaat. Met Full-screen kunt u onderaan elke foto in de Image caption een aanvullend copyright of bijschrijft plaatsen. 

Gebruik niet de optie open Full-screen on click, deze optie werkt niet met de ErfgoedApp

PDF

U kan een pdf-document opladen of u kan linken naar een pdf-document dat online beschikbaar is.

tekst in de ErfgoedApp

Text

U kan meerdere lijnen tekst plaatsen of de kleur, achtergrond en transparantie aanpassen. Het mooiste resultaat verkijgt u als u de achtergrond transparant maakt, de kleur wijzigt in wit en de fontgrootte wijzigt naar bv. 18 of groter. U kan de tekst ook op verschillende manier uitlijnen.

Enkele weetjes:

  • U kan geen extra knoppen of audio plaatsen op een image carousel, deze neemt het volledige scherm in en gaat bij het sluiten automatisch terug naar de vorige scene.
  • U kan niet inzoomen in een gewone scene. Dit kan wel bij de image carousel of als u een foto plaatst in een pdf.
  • De mooiste oplossing om tekst te plaatsen is door de achtergrond transparant te maken, de tekstkleur wit, de fontgrootte op 18 te zetten en de tekst uit te lijnen in blok.