3D ON Image

Via de helpfunctie krijgt u meer informatie i.v.m. het opladen van een 3D-model in PixLive. De meest gebruikte en gangbare formaten zijn beschikbaar.

3D ON Floor

Via de helpfunctie krijgt u meer informatie i.v.m. het opladen van een 3D-model in PixLive. De meest gebruikte en gangbare formaten zijn beschikbaar. U kunt sketchfab 3D-modellen gebruiken. 
 

Hoe gebruik maken van ARkit en ARCore (3D on floor)?

Dit werkt niet op all toestellen (camera is belangrijk) maar onze oplossing voorziet een alternatief als het niet werkt waarbij je het 3D object toch kan zien. ARkit werkt op iPhone 6s, SE of hoger. De lijst van smartphones die ARCore ondersteunen kunt u hier vinden.

TIP: Met de ErfgoedApp voor huur en leentoestellen hebt u volledige controle over de smartphone of tablet die u verhuurt.

Hoe werkt 3D on image?

U scant een afbeelding, en vervolgens verschijnt het 3D-element. Dit werkt op alle smartphones.

TIP: Omdat sommige 3D-elementen vrij groot zijn, kunt u overwegen om gebruik te maken van standalone.

Sketchfab

U kan eenvoudig objecten van sketchfab downloaden en integreren in de ErfgoedApp. Bekijk deze handleiding hoe dit werkt. Om te demonstreren wat kan, gebruiken we het voorbeeld van Vaas Ron die we vonden op Sketchfab. Bekijk het resultaat via de ErfgoedApp manager: van deze grote vaas die u ook via Augmented Reality kan bekijken. Het bijzondere van deze oplossing is dat de ErfgoedApp niet percé nodig is (wel aangeraden) om het resultaat te bekijken. U kan de content ook bekijken via een computer. Probeer zeker om de vaas in Augemented Reality te plaatsen op de vloer via een smartphone, u kan zelf in de vaas gaan staan en zo de binnenkant bekijken.