Audio

Via Audio kunt u mp3-audiobestanden opladen en afspelen in de app. U kunt het mp3-bestand in een scene plaatsen. Ofwel plaatst u het audiobestand in één scene. Als u dan naar een andere scene gaat, zal de audio stoppen. U kan hetzelfde audiobestand ook in meerdere scenes plaatsen. In dat geval zal de audio doorspelen, ook als u naar een volgende scene gaat. Voor langere audiofragmenten raden we de Audio Player aan.

Klik eerst op het audiobestand en vervolgens op Edit om het fragment te beluisteren in PixLive.

Wanneer gebruikt u audio?

  • Voor korte fragmenten in één scene: het audiofragment stopt als u naar een andere scene gaat. In de volgende scene kan er een nieuw audiofragment starten.
  • Als u hetzelfde audiofragment in meerdere scenes hebt, door de scene's bij te maken (audiofragment zal kopieëren), dan zal de audio doorspelen als u naar de volgende scene gaat.  Bekijk als voorbeeld de wandeling Stones & Stories in Houthalen-Helchteren via de ErfgoedApp.

Audio Player

Audio Player is een eenvoudige oplossing om de ErfgoedApp te gebruiken als een audiogids of om langere audiofragmenten af te spelen. Audio Player zorgt ervoor dat het toestel niet in ecomodus gaat waardoor de audio stopt. 

U hebt de mogelijkheid om een afbeelding op te laden boven de audioplayer en eventueel tekst (voor toegankelijkheid) onder de audioplayer. Via de knoppen kan de bezoeker het fragment pauzeren, doorspoelen ... 

De Audio Player is aangepast voor gebruik van een voice-over voor blinden en slechtzienden.

Wanneer gebruikt u AudioPlayer?

  • U wilt de ErgoedApp gebruiken als een typische audiogids. 
  • U beschikt over vrij lange audiogfragmenten. De app zorgt ervoor dat de telefoon niet in ecomodus/standby gaat. Bij 'gewone' audio is dit niet het geval.
  • U wilt het eenvoudig houden en gebruikt een mp3-bestand, optioneel nog een foto en eventueel wat tekst. U kan geen extra knoppen plaatsen bij de Audio Player vermits die reeds het volledige scherm inneemt.
  • U werkt aan een tour voor slechtzienden of blinden. De Audio Player werkt met voice-over.
Video uploaden
Handbrake om video's te encorderen

Video

Met Video kunt u eenvoudig YouTube-, Vimeo- of DailyMotion-video’s afspelen. Plak de link naar de video (= url) in het daartoe voorziene vak en klik op ‘Apply changes’. De video zal afgespeeld worden in de beste resolutie (de opties Full-screen en Transparant zijn niet van toepassing).

U kunt ook uw eigen video’s opladen maar zet deze altijd om naar een lager formaat (upload is beperkt tot 128 mb per video). U krijgt een uitgebreide handleiding als u op het vraagteken klikt. PixLive ondersteunt H.264/MP4 video’s. Om ervoor te zorgen dat de video in de juiste resolutie opgeladen wordt, maakt u best gebruik van HandBrake, software die u gratis kunt downloaden. 

1. Open HandBrake en selecteer de mp4-video die u wilt converteren via Source. 
2. Via Browse kunt u de locatie bepalen waar u de video wilt opslaan (Destination).
3. Kies in de rechter Presets-kolom voor Fast 1080p30, dit geeft het beste resultaat.
4. Druk op de groene startknop. De video wordt nu geconverteerd naar het juiste formaat.

TIP! Is uw video niet in het mp4-formaat (bv. mov ...)? Dan moet u die video eerst converteren naar het mp4-formaat. Dit kan met een programma zoals HandBrake (gratis), Adobe Premiere,... De Preset in HandBrake om een video te encoderen is Fast 1080p30, formaat is dan mp4.

Wanneer gebruikt u de YouTube-, Vimeo- of Dailymotion-integratie?

Als uw videomateriaal al publiek op YouTube / Vimeo / Dailymotion staat, dan is het een makkelijke optie om gebruik te maken van deze integratie. Deze video's worden altijd full-screen getoond, andere knoppen zijn niet mogelijk.

Wanneer laadt u uw video's op voor streaming door de ErfgoedApp?

  • U kan complexere scenario's maken. Zo kan u een video plaatsen en daarnaast ook nog knoppen voorzien om naar een volgende scene te gaan of gebruik maken van een timer om automatisch naar de volgende scene te gaan (zonder knoppen).
  • U kan uw video afschermen zodat die niet publiek staat op internet. Dit kan belangrijk zijn als u video's gebruikt die auteursrechtelijk niet op internet mogen verschijnen.
  • U kan uw video's laten werken met standalone, dus zonder internet. 
  • U hebt nog heel wat meer mogelijkheden zoals transparante video, full-screen video's ...