Gps content aanmaken
Kies Gps Point. U gaat nu uw eerste content-item aanmaken. Meerdere content-items verbinden we door een tour aan te maken. Voorbeelden van een tour zijn: een topstukkenroute, een schattenjachtspel of een kinderrondleiding. Een tour kan bestaan uit meerdere Beacon-, Scan- en Gps-punten.
Content name: kies een korte titel die zichtbaar is via de ‘Dichtbij’-functie.
Description: is optioneel en zichtbaar via de ‘Dichtbij’-functie en staat onder de titel en de afbeelding. Beperk het aantal woorden voor deze omschrijving tot slechts enkele woorden.
Category: vul hier niets in tenzij u het punt niet zichtbaar wilt op de kaart, dan schrijft u dontshow en het punt zal niet verschijnen.
Select a position: er zijn drie manieren om uw locatie te bepalen: klik op de positie op de kaart, zoek op adres of geef de gps-coördinaten in.
Detection radius (meters): meestal gebruiken we deze functie niet. Deze functie zorgt ervoor dat u de informatie enkel kan bekijken als u effectief op de locatie bent. Vul hier het aantal meter in en kijk op de kaart. De minimumwaarde is 21 meter, de maximumwaarde is 50 meter. Wilt u het nog nauwkeuriger, dan kan u eventueel ErfgoedBeacons gebruiken. Deze informatie verschijnt via de ‘Dichtbij’-functie als u binnen de zone bent. Opgelet: de 'Dichtbij'-functie toont enkel punten die maximum 50 meter ver liggen.
Content Image: laad hier een afbeelding op. Deze afbeelding is zichtbaar in de ‘Dichtbij’-functie en op de kaart.
Tag
Hier kan u een nieuw trefwoord toevoegen via ‘+Add new tag’ of gebruik een van uw bestaande trefwoorden. Een geldig trefwoord bestaat uit één woord zonder spaties dat uniek is voor één tour binnen één organisatie, bijvoorbeeld ‘MiatTour1’. Om te testen is het eenvoudiger om geen trefwoord aan te maken maar gebruik te maken van de automatische QR-code onder Remote-id. Voor meer informatie leest u best het hoofdstuk over testen.
Languages
De ErfgoedApp is beschikbaar in vijf talen: Nederlands, Frans, Engels, Spaans en Duits. De app detecteert automatisch de taal van het toestel en is vervolgens beschikbaar in die taal. Indien een taal niet ondersteund wordt (bv. Portugees), dan zal automatisch de Engelse versie getoond worden. Standaard zijn alle talen aangeklikt. Laat deze standaardinstelling ongewijzigd indien u niet meertalig werkt. Indien u enkel ‘Dutch’ zou aanklikken, zouden immers enkel gebruikers met een Nederlandstalige telefoon de informatie kunnen bekijken. Maak dus enkel gebruik van talen indien u effectief een versie maakt in een andere taal, anders kan iemand met een Engelstalige telefoon uw Nederlandstalige informatie niet zien, ook al verstaat hij of zij Nederlands. Talen regelt u best bij de tour, laat hier dan alle talen aanstaan.
De werking van de PixLive Editor leggen we uit in het volgende hoofdstuk.
Detectieradius instellen of niet
Sinds de nieuwe ErfgoedApp is de werking van de 'Detectie Radius' gewijzigd bij gps-punten. Een detectieradius is een extra optie die ervoor zorgt dat de content alleen maar bekeken kan worden als u werkelijk op die plek bent.
Indien uw detectieradius groter is dan 50 meter krijgt de bezoeker automatisch een bericht als hij in de 50 meterzone van het punt komt om hem te melden dat er nieuwe informatie in zijn buurt is. Vanaf dan is het punt ook te bekijken via de knop 'Dichtbij' in de app. Stelt u de detectieradius kleiner in dan 50 meter, dan zal de bezoeker het bericht pas krijgen als hij in die kleinere zone komt, bv. 25 meter.
Als u geen detectieradius instelt, krijgen bezoekers automatisch een bericht als ze binnen 50 meter rond het punt komen. Het punt is dan ook zichtbaar via de knop 'Dichtbij'. Het voordeel is dat bezoekers uw informatie overal kunnen bekijken via de kaart. Er is geen extra locatierestrictie. Grotteke van Jette is een voorbeeld van zo'n tour zonder detectieradius die u overal via de kaart kunt bekijken. Aan u de keuze!