Erfgoedbeacons instellen en aankopen

Erfgoedbeacon instellen
Erfgoedbeacon instellen
Erfgoedbeacon instellen
Erfgoedbeacon instellen
Erfgoedbeacon instellen
Erfgoedbeacon instellen

Uw ErfgoedBeacon 2.0, 3.0 en 4.0 instellen met de Kia Setup Manager app

Download de Kia Setup Manager app, beschikbaar in Google Play en de App Store. U kunt ook aanpassingen doen via Kio Cloud maar dan moet u deze instellingen daarna toch nog synchroniseren met uw beacon via de Kia Setup Manager app. Werken via de Kia Setup Manager app is dus de beste en snelste oplossing. 

Log in met uw via e-mail ontvangen kontakt.io login om uw eigen beacons in te stellen. Dit zorgt ervoor dat niemand anders de instellingen van uw beacons kan wijzigen. Op de achterkant van elke beacon staat een code (voorbeeld: xVLp). Zoek of selecteer de beacon die u wil instellen via de knop ‘Devices’ in de app, of zoek via ‘Nearby’. De beacon staat al aan, u hoeft de beacon dus niet te openen. U kan onmiddellijk starten met instellen. 

kontakt.io ranging


Vervolgens moet u de afstand of range van de beacon instellen. In de app wordt dit aangeduid als ‘Transmission Power’. Hoe hoger (op een schaal van 1 t/m 7) deze transmission power, hoe verder de beacon ontvangen zal kunnen worden door een smartphone met geactiveerde bluetooth en voorzien van de ErfgoedApp. Zie het diagram hierboven.

Andere instellingen zijn bv. ‘Packets’. Zorg dat iBeacon aanstaat (= standaard). Deze beacons werken ook optioneel (= niet nodig voor de ErfgoedApp) met het EddyStone-protocol.  

Meer ondersteuning via kontakt.io, of bel of mail FARO voor hulp.

ErfgoedBeacons bestellen

Enkel beacons die u aankoopt via FARO werken voor de ErfgoedApp, u kan ze hier bestellen. Wilt u andere beacons gebruiken dan de standaard in- of outdoor beacons? Contacteer FARO voor de mogelijkheden en advies.

Batterijen vervangen

Na twee of drie jaar (afhankelijk van de beacon instellingen) zal u de batterijen van de beacon moeten vervangen. U kan via de Kontakt.io app de status van de batterij uitlezen. Lees hier hoe u de batterijen kan vervangen. We hebben bij FARO  ook reserve batterijen liggen (5 euro incl BTW) voor de ErfgoedBeacons 2.0 en 3.0 (dubbele batterijen), deze zijn niet te koop in de winkel. De batterijen voor de ErfgoedBeacon 4.0 gaan heel lang mee, ze zijn eenvoudig te vervangen en te koop in een gespecialiseerde winkel of online. De batterij van de ErfgoedBeacons 1.0 is overal te koop.