Testen met uw smartphone of tablet

Testen QR-code


Onmiddellijk na het opslaan van de informatie in PixLive kunt u alles testen via uw smartphone of tablet. Dit is de beste manier om na te gaan of alles werkt zoals u het wilt. Klik naast RemoteID: er verschijnt een QR-code in het groot op het scherm. Scan met uw smartphone of tablet de QR-code naast de tag. De ErfgoedApp is nu gesynchroniseerd met de nieuwe informatie en zal uw modellen nu herkennen.  

U kunt het object nu in het echt scannen. Als u sneller wilt werken, kunt u gewoon het beeld rechts aanklikken, vergroten en dit beeld scannen. U krijgt nu onmiddellijk het resultaat te zien. Vergeet niet na elke aanpassing in PixLive de QR-code naast de Remote-id te scannen om de nieuwe informatie te synchroniseren met de ErfgoedApp.

Bij een gps-punt of beacon drukt u na het scannen op de pijl 'terug' bovenaan links. Voor een beacon gaat u vervolgens naar de 'Dichtbij'-functie, bij een gps-punt zal u zien dat er een kaart verschenen is. U kunt de kaart openen en op het punt drukken om de content te bekijken (zorgt dat detectieradius niet aanstaat als u niet op de locatie van het gps-punt bent).

Wilt u meerdere punten samen testen, maak dan een tour.

testen van een tour

Een tour testen

U kunt uw tour testen alvorens deze te laten activeren door FARO. Sommige opties zoals gamification, keypad of gps-routes in volgorde zal u pas zien als u de tour test of deze actief staat. Volg volgende stappen om een tour te testen:

1. Maak een tag aan bij een van uw content-items (bv. een gps-punt) indien u nog geen tag hebt. Zorg dat de tag uniek is en slechts één woord bevat. Een goede tag is bv. grimbergen964.

2. Ga naar uw tour en voeg daar de tag toe via de drop-downlijst bij het tabblad Category. Druk vervolgens op 'Save'.

testen QR-code


3. Ga nu terug naar het content-item waar u de tag hebt aangemaakt. Scan bij het tabblad Tags & languages de QR-code bij de tag. 

4. Uw tour staat nu tussen de tours onder het kompas van de ErfgoedApp. Bent u niet in de buurt van uw tour? Gebruik dan de kaart.

5. Druk nu op de download-knop. U kunt de tour nu testen alsof de tour actief zou staan. Past u nog iets aan in uw tour en wilt u opnieuw testen? Herhaal dan de laatste drie stappen.