Een tour maken en laten activeren

Vooraleer u een tour kan maken, maakt u eerst meerdere modellen zoals bv. gps-punten, scan- of bacon-content. Via een tour kunt u al deze modellen groeperen. Klik in het menu op 'Tour' en ga vervolgens naar 'Create new tour'.

Kijk als voorbeeld onder het kompas in de ErfgoedApp naar de andere tours. Bekijk hier een video (zonder geluid) over hoe u een tour kunt maken:


 

keypad, gamification, altitude en color
 • Altitude: dit veld kunt u leeg laten. Het is enkel interessant in de Vlaamse Ardennen ;-)
 • Color: dit veld gebruiken we niet in de ErfgoedApp en mag u leeg laten.
 • Enable gamification: zet dit veld aan indien u een game hebt gemaakt.
 • Enable keypad: zet dit veld aan indien u gebruik wilt maken van nummers om uw content te openen.
keypad


U kunt ervoor kiezen om uw content geheel of gedeeltelijk te openen met nummers (bv. een vitrine met kleine voorwerpen die moeilijk scanbaar zijn). Plaats voor de naam in dat geval het nummer, gevolgd door een spatie. In het voorbeeld hierboven zal de juwelenkist openen als u '5' intoetst in het keypad.

Tour actief zetten

 

Na het aanmaken van de tour moet u die zelf nog activeren (op groen zetten) dan pas kan u de tour testen.

tour testen
QR-code scannen

Een tour testen

U kunt uw tour testen alvorens deze te laten activeren door FARO. Volg onderstaande stappen.

 1. Voeg een bestaande tag toe in het tabblad "Category" of maak nieuwe tag aan. Een tag is een uniek woord zonder spaties bvb museumnaam654
 2. Klik naast de tagnaam die u zojuist heeft aangemaakt op het QR-code symbool.
 3. Scan de QR-code met de ErfgoedApp.
 4. Uw tour staat nu tussen alle tours in de ErfgoedApp. Zoek uw tour via de kaart onder het kompas of in de lijst en druk op 'Download'.
 5. U ziet nu het resultaat, net zoals uw tour door FARO geactiveerd zou zijn. Hebt u een wandeling met een volgorde dan zal u nu nummers zien bij de gps-punten. Hebt u gekozen voor een game, dan kan u die nu spelen. 

Een tour laten activeren

Enkel FARO kan nieuwe tours activeren. Deze tours zijn vervolgens voor alle gebruikers van de ErfgoedApp terug te vinden onder het kompas. Om het overzicht te behouden vragen we u volgend formulier in te vullen. FARO gaat na of uw tour correct werkt, geeft u indien nodig feedback en plaatst de tour actief. Het goedkeuringsproces verloopt vrij snel, reken op één à twee werkdagen.

Een tour in volgorde

Een tour in volgorde

Bij sommige wandelingen moeten bezoekers een erfgoedroute met gps-punten in volgorde afleggen. In plaats van het locatiesymbool krijgt de bezoeker op de kaart een reeks nummers te zien. Zo ziet hij meteen welk punt als eerste bezocht moet worden.

Maar hoe zet u nu uw bestaande route in een bepaalde volgorde? Volgend stappenplan maakt een en ander duidelijker:

 • Ga in de ErfgoedApp-manager naar 'Tours'.
 • Ga vervolgens naar het tabblad 'Points'.
 • Zet eerst uw punten met behulp van de pijlen hoger en lager
 • Klik onderaan 'Check if the order of the points matters'.  
Tour in volgorde

Als voorbeeld nemen we de tour 'Grotteke van Jette' en passen die aan. In de afbeelding hieronder ziet u eerst hoe de tour eruitzag zonder volgorde. Klik onder de foto op 'volgende' om het resultaat te bekijken. U kunt het resultaat ook bekijken in de ErfgoedApp door de tour te downloaden.

met
zonder