Enkele nieuwe studiedagen omtrent diversiteit en dekolonisatie geven u inspiratie en informatie voor uw erfgoedwerking.
Wereldwijd nodigen erfgoedinstellingen bezoekers elke eerste zaterdag van april uit om traag van erfgoed en kunst te genieten. Die dag is de Slow Art Day. Ook in Vlaanderen nodigt de erfgoedsector het publiek uit op zaterdag 2 april.
Het traject ‘Alternatieve Kunstroute//pARTout’ zoekt deurgrepen in keramiek of met een geëmailleerd plaatje, typisch voor de jaren 60 en 70. En daar kunt u bij helpen!
Voor de vijfde keer op rij staat de maand maart gelijk aan Black History Month, een initiatief over de veerkracht van de zwarte gemeenschappen in heden en verleden.
Het Agentschap Integratie en Inburgering en FARO nemen u op 9 juni 2022 mee langs de mogelijkheden. Schrijft u de datum in uw agenda?
De Brusselse werkgroep dekolonisatie van de openbare ruimte presenteert haar aanbevelingen.
Onder het label 'Museum Talks' organiseert het AfricaMuseum een reeks gesprekken die aansluiten bij exposities. In het kader van de expo ‘Mensentuin’ volgen ontmoetingen over omgaan met koloniale geschiedenis, racisme, black facing en meer.
Hoe vullen erfgoedorganisaties een meerstemmige aanpak in? Op 15 juni werd tijdens een webinar bekeken hoe de stap kan gezet worden van het ‘palaveren’ naar concrete acties en verandering. Een verslag.
Al meer dan een jaar werkt FARO aan een diversiteitsplan, dat dit najaar zal uitmonden in een aantal thema’s, hefbomen en acties. In afwachting delen we graag onze ervaringen over het afgelegde traject.
Na Kinderen van de kolonie, de collaboratie, het verzet en de Holocaust focust Canvas met Kinderen van de migratie op een ander hoofdstuk in de naoorlogse geschiedenis.
Wilt u zich verdiepen in meerstemmig erfgoed, maar weet u niet goed waar begonnen? In dit blogartikel bundelen we alles wat u nodig hebt om terug helemaal mee te zijn.
In deze publicatie vraagt Jos van Beurden zich af hoe het gesteld is met het debat in de Lage Landen. Een relevant boek dat de debatten in Vlaanderen ook verder kan stimuleren.