De 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid in oktober

Paardenbloem. Foto: Nina via Pexels

De 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid vindt elk jaar plaats van 1 tot en met 10 oktober. Tal van organisaties kaarten dan het belang aan van geestelijke gezondheid en veerkracht. In 2024 en 2025 is het thema overigens ‘omgaan met moeilijke tijden’.

Elk jaar opnieuw staan er heel uiteenlopende activiteiten op het programma, van actieve workshops tot tentoonstellingen. Allemaal hebben ze aandacht voor veerkracht en geestelijke gezondheid, sommige leggen ook een link met erfgoed. En ook nu zijn er heel wat erfgoedorganisaties op het appel.


Slow art ent zich vaak op principes uit de mindfulness. Wie hiermee wil kennismaken of er zich verder in wil bekwamen vindt in de kalender van de 10-daagse heel wat opleidingen.

Erfgoedwijzer

Meer weten over welzijn en erfgoed? Op de Erfgoedwijzer elders op deze website vindt u een aantal interessante dossiers:

Ook in faro | tijdschrift over cultureel erfgoed verscheen recent het artikel ‘Vertragen voor kunst’  17(2024)1, pp 44-47.

Tip: vanaf 15 oktober organiseren publiq, FARO, Huis van Alijn & Zorgzaam Erfgoed het vormingstraject Hoe zet u kunst en erfgoed in voor welzijn? Vijf methodieken voor verbinding. Meer informatie vindt u in de FARO-kalender.

Foto: Nina via Pexels

Katrijn Dhamers
erfgoed en welzijn
welzijn
slow art
geestelijke gezondheid
gezondheid
Evenement