Hoe brengt u archiefmateriaal tot leven voor jongeren die opgroeien in een sterke beeldcultuur? Stadsarchief Mechelen deed ervaring op en ontvangt tijdens Erfgoedweken een reeks schoolklassen met eigen documentaires.
Hoe kunnen erfgoedwerkers bijdragen aan een LGBTI-positief klimaat in scholen? Amsab-ISG onderzoekt het tijdens de Erfgoedweken.
Heel wat erfgoedmaterie raakt aan relevante maar ook gevoelige maatschappelijke thema’s. Hoe gaan Erfgoedklasbakken van KADOC-KU Leuven hiermee aan de slag in de klas?
Vanaf 2024 mogen ook 16- en 17-jarigen stemmen voor het Europees Parlement. Voor Amsab-ISG een perfect signaal om hier nu met jongeren rond te werken. Dat doen ze ook meteen als Erfgoedklasbak.
Bereidt u zich bij de start van het nieuwe jaar ook volop voor op de Erfgoedweken? Als opwarmertje schotelen we u in een nieuwe blogreeks enkele bijzondere initiatieven voor.
Een workshop of ander soort lespakket dat leerlingen echt aan het denken zet: welke bouwstenen zijn daar voor nodig? Ontdek het in de vorming die FARO en Thomas More op 27 februari aanbieden in FOMU Antwerpen.
Maakt u het jonge publiek (en de erfgoedbewakers van morgen) bewust van de rijkdom van de erfgoedsector? Vergeet dan zeker niet om uw activiteit voor de Erfgoedweken te registreren.
De Poëzieweek, van 25 tot 31 januari 2024, en Erfgoeddag 2024 werken allebei rond het thema ‘Thuis’. Zoekt u inspiratie over hoe u erfgoed en poëzie kan samenbrengen? Inspiratie vindt u in deze blog.
Op 10 november verkende een team Erfgoedklasbakken allerlei manieren om hun klasavontuur te verrijken. Hebt u dit moment gemist en pikt u graag nog wat tips mee om uit te proberen tijdens de Erfgoedweken 2024? Lees dan zeker verder.
27 november is de (zachte) deadline om activiteiten voor de Erfgoedweken te registreren. Deed u dat nog niet? Dan kan u hier lezen waarom en hoe u dat vlot in orde brengt.
Welke voorwerpen, verhalen of herinneringen roept het Erfgoeddag-thema ‘Thuis’ op bij jongeren en volwassenen? Hoe verschilt hun blik?
Organiseert u een activiteit voor de Erfgoeddag of de Erfgoedweken 2024 en zoekt u nog naar inspiratie en ondersteuning? Dan zetten we graag ons vormingsaanbod nog eens in de kijker. Ook interessant voor andere erfgoedwerkers!