Leerlingen van het zesde middelbaar duiken in oude dossiers van het Hof van Assisen en scherpen tegelijk hun onderzoeksvaardigheden aan. Steekt ook uw archief iets op van dit idee?
Met het bordspel 'This is not a game' kunt u met uw klas op een speelse manier werken rond migratieverhalen van vroeger en nu. Benieuwd? Lees verder in deze blog.
De lerarendag van Archief Gent, met een namiddagprogramma speciaal voor leerkrachten, smaakt duidelijk naar meer. Neemt ook uw erfgoedorganisatie leerkrachten op sleeptouw?
Op 7 februari, Dag van de leerzorg, verzorgden FARO en Red Star Line Museum een van de vele keuzesessies. Ons doel: het beeld van ‘de klassieke rondleiding’ dat in het onderwijs vaak nog overheerst, doorprikken.
Op 3 februari zakten 55 kersverse en ervaren Erfgoedklasbakken naar Brussel af om samen na te denken over hun klasactiviteit. Wil u ook meegenieten van alle tools en tips? Lees dan zeker verder.
FARO nodigt op 3 februari alle Erfgoedklasbakken uit voor een dag vol boeiende workshops en gesprekken. Dat doen we samen met onderwijspartner Oetang. U bent er toch ook bij?
Of u nu deelneemt als Erfgoedklasbak of een vipactiviteit voor scholen op het getouw zet: de tweede editie van Erfgoedweek wil kinderen en jongeren erfgoedgevoeliger maken. Registreer uw aanbod voor 2 december!
Tussen 17 en 28 april 2023 is het opnieuw Erfgoedweek: scholen kunnen dan genieten van Erfgoedklasbakken en vipactiviteiten. In deze blog delen we enkele waardevolle tips en ervaringen om uw onderwijsnetwerk te vergroten.
Doe zoals Anneleen van Lommel van Erfgoed Noorderkempen en deel uw lesidee via Erfgoedwijs.be, een deelsite van KlasCement. Hoe? Op 14 oktober leggen we u haarfijn uit hoe u te werk gaat.
Tijdens de voorbije Erfgoeddag en -week zond FARO een videograaf uit om een aantal activiteiten in beeld te brengen. In deze blog blikt Sophie Gyselinck terug op de ervaringen van ADVN.
Tijdens de voorbije Erfgoeddag en -week zond FARO een videograaf uit om een aantal activiteiten in beeld te brengen. In deze blog ontdekt u de ervaringen van leefschool De Klare Bron in Leuven.
Tijdens de voorbije Erfgoeddag en -week zond FARO een videograaf uit om een aantal activiteiten in beeld te brengen. In deze blog ontdekt u de ervaringen van het MAS en het Sint-Lievenscollege Antwerpen.