Of u nu deelneemt als Erfgoedklasbak of een vipactiviteit voor scholen op het getouw zet: de tweede editie van Erfgoedweek wil kinderen en jongeren erfgoedgevoeliger maken. Registreer uw aanbod voor 2 december!
Tussen 17 en 28 april 2023 is het opnieuw Erfgoedweek: scholen kunnen dan genieten van Erfgoedklasbakken en vipactiviteiten. In deze blog delen we enkele waardevolle tips en ervaringen om uw onderwijsnetwerk te vergroten.
Doe zoals Anneleen van Lommel van Erfgoed Noorderkempen en deel uw lesidee via Erfgoedwijs.be, een deelsite van KlasCement. Hoe? Op 14 oktober leggen we u haarfijn uit hoe u te werk gaat.
Tijdens de voorbije Erfgoeddag en -week zond FARO een videograaf uit om een aantal activiteiten in beeld te brengen. In deze blog blikt Sophie Gyselinck terug op de ervaringen van ADVN.
Tijdens de voorbije Erfgoeddag en -week zond FARO een videograaf uit om een aantal activiteiten in beeld te brengen. In deze blog ontdekt u de ervaringen van leefschool De Klare Bron in Leuven.
Tijdens de voorbije Erfgoeddag en -week zond FARO een videograaf uit om een aantal activiteiten in beeld te brengen. In deze blog ontdekt u de ervaringen van het MAS en het Sint-Lievenscollege Antwerpen.
Hoe de samenwerking tussen de onderwijs- en erfgoedsector versterken? FARO gaat daarvoor een partnerschap aan met Het Archief voor Onderwijs, het onderwijsplatform van meemoo, Vlaams instituut voor het archief.
Bent u als Erfgoedklasbak nog op zoek naar klassen om uw lesuur te geven? Of zit u nog met vragen over uw lesvoorbereiding? Lees dan zeker verder!
Geschiedenisleerkracht Tim Gistelinck, drijvende kracht achter de podcast ‘Geschiedenis van België’, wijdt een aflevering aan erfgoed, erfgoededucatie en Erfgoeddag. U luistert toch ook?
Thomas Martin, educatief medewerker, licht toe welke plannen de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience heeft voor Erfgoeddag en -week.
Met maar liefst 250 zijn ze, de groep erfgoedmedewerkers die tijdens de Erfgoeddag-week hun verhaal brengen in de klas als Erfgoedklasbak. Bent u nog niet ingeschreven voor de live-coaching? Grijp dan nu je kans.
Hoe kunnen we kunst brengen bij kinderen met heel verschillende achtergronden? Piet Van Hecke (M HKA) ging met Pluto vzw in zee om deze vraag te beantwoorden. Samen realiseerden ze de Panamarenkomobiel.