Op donderdag 14 september om 12.00 uur krijgt Manneken Pis een gloednieuw kostuum aangemeten, compleet met labojas, badge en andere attributen, allemaal in de kleuren van het KIK.
Denkt u graag mee na over het thema ontzamelen in Vlaanderen? Dan bent u van harte welkom bij de opstart van het lerend netwerk over dit onderwerp.
Op 12 juni is er de 'Kennisdag Collecties en Connecties', een dag voor erfgoedprofessionals om elkaar te ontmoeten en bij te praten over actuele collectie­vraagstukken. Ook FARO is van de partij met een workshop over cowaarderen.
Begin deze week lanceerde de Nederlandse Museumvereniging de nieuwe LAMO, voluit de Leidraad voor het Afstoten van Museale Objecten.
Hoe bereidt u zich voor op protestacties bij uw instelling of organisatie? En wat levert een goed evaluatieproces achteraf op? Tijdens een netwerkmoment op 30 maart delen ervaringsdeskundigen en experts informatie.
In een nieuwe blogreeks zet FARO een aantal erfgoedinstellingen in Vlaanderen in de kijker, die u aansporen om ook het binnenklimaat in uw organisatie op een duurzame manier te beheersen. Vandaag: DIVA, Antwerpen.
In een nieuwe workshopreeks wordt u begeleid om het barrièremodel voor kunstcriminaliteit doeltreffend te implementeren in uw organisatie. Afspraak op 14 maart?
De studiedag, op 27 februari in Gent, bestudeert het thema erfgoed- en kunstcriminaliteit door de bril van academici, museumdirecteurs en de federale politie.
Op 1 februari wordt GRACE, het nieuwe expertisecentrum over kunstcriminaliteit officieel boven het doopvont gehouden in het MSK Gent. Wil u graag als eerste op de hoogte zijn van de plannen? Schrijf u dan in voor het lanceringsevent.
Op 17 januari houdt FARO samen met enkele leden van het Vlaams klimaatnetwerk een digitaal vragenuurtje. Grijp deze unieke kans om uw vragen te stellen aan de aanwezige consulenten preventieve conservering en ingenieurs bouwfysica.
Samen met de Erfgoedcel Leuven en onder impuls van de calamiteitendenktank Vlaanderen organiseert FARO op 9 december een workshop over brandbeveiliging. Wil u graag deelnemen? Er zijn nog enkele plaatsen vrij.
Op 16 december vindt een online netwerkbijeenkomst plaats over het samenwerken aan erfgoedwaardering. De bijeenkomst wordt georganiseerd voor vakgenoten uit Nederland en Vlaanderen.