Begin deze week lanceerde de Nederlandse Museumvereniging de nieuwe LAMO, voluit de Leidraad voor het Afstoten van Museale Objecten.
Hoe bereidt u zich voor op protestacties bij uw instelling of organisatie? En wat levert een goed evaluatieproces achteraf op? Tijdens een netwerkmoment op 30 maart delen ervaringsdeskundigen en experts informatie.
In een nieuwe blogreeks zet FARO een aantal erfgoedinstellingen in Vlaanderen in de kijker, die u aansporen om ook het binnenklimaat in uw organisatie op een duurzame manier te beheersen. Vandaag: DIVA, Antwerpen.
In een nieuwe workshopreeks wordt u begeleid om het barrièremodel voor kunstcriminaliteit doeltreffend te implementeren in uw organisatie. Afspraak op 14 maart?
De studiedag, op 27 februari in Gent, bestudeert het thema erfgoed- en kunstcriminaliteit door de bril van academici, museumdirecteurs en de federale politie.
Op 1 februari wordt GRACE, het nieuwe expertisecentrum over kunstcriminaliteit officieel boven het doopvont gehouden in het MSK Gent. Wil u graag als eerste op de hoogte zijn van de plannen? Schrijf u dan in voor het lanceringsevent.
Op 17 januari houdt FARO samen met enkele leden van het Vlaams klimaatnetwerk een digitaal vragenuurtje. Grijp deze unieke kans om uw vragen te stellen aan de aanwezige consulenten preventieve conservering en ingenieurs bouwfysica.
Samen met de Erfgoedcel Leuven en onder impuls van de calamiteitendenktank Vlaanderen organiseert FARO op 9 december een workshop over brandbeveiliging. Wil u graag deelnemen? Er zijn nog enkele plaatsen vrij.
Op 16 december vindt een online netwerkbijeenkomst plaats over het samenwerken aan erfgoedwaardering. De bijeenkomst wordt georganiseerd voor vakgenoten uit Nederland en Vlaanderen.
In een handige brochure reiken enkele Belgische en Nederlandse organisaties, waaronder FARO, praktische energiemaatregelen aan op maat van cultureel-erfgoedinstellingen. Mét oog voor collectiezorg en klimaateisen.
Hoe kunnen we criminelen een stap voor zijn? En vooral: welke stappen kunnen erfgoedorganisaties en politie samen zetten om kunstcriminaliteit te voorkomen? Een infosessie op 19 oktober vertelt er u alles over.
Samen met de Erfgoedcel Leuven en onder impuls van de calamiteitendenktank Vlaanderen organiseert FARO op 9 december een workshop waarin erfgoedorganisaties in de regio Leuven leren hoe ze brandpreventie kunnen toepassen in hun eigen context.