Studiedag collectieveiligheid en protestacties: schrijf nu in

Onderdeel uit de crisisposter © Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (Nederland)

Voorjaar 2023 organiseerden de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed Nederland en FARO de netwerkbijeenkomst Collectieveiligheid en protestacties in het Mauritshuis in Den Haag. Deze bijeenkomst kon rekenen op veel belangstelling, een volgeboekte zaal en een aantal deelnemers op de wachtlijst. Door het grote succes volgt er een herhaling, en wel op 22 november in het Fotomuseum in Antwerpen.

Maatschappelijke onrust uit zich soms in demonstraties en protestacties bij collectiebeherende organisaties. Ze raken er bedoeld of onbedoeld bij betrokken. De veiligheid van de objecten kan op dat moment in gevaar komen. Ook op de organisatie zelf heeft zo’n actie impact. 

Tijdens deze studiedag delen ervaringsdeskundigen en experts uit Nederland en Vlaanderen informatie over mogelijke beveiligingsaspecten, handelingsperspectieven en de impact van protestacties op een organisatie en haar bezoekers. 

De organisatie is in handen van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (Nederland) en FARO. De bijeenkomst is alleen fysiek bij te wonen en niet online te volgen.

We ontmoeten u graag op 22 november in het Fotomuseum Antwerpen. Inschrijven kan via de FARO-kalender, waar u ook een gedetailleerd programma vindt. Wees er snel bij, de plaatsen zijn beperkt!

Foto: Onderdeel uit de crisisposter © Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (Nederland)

Anne-Cathérine Olbrechts