Welzijn blijkt de rode draad doorheen heel onze studiereis. Ook in de Manchester Art Gallery maken we kennis met verschillende projecten en programma's.
Vanaf vandaag bundelen CultuurNet en CJP de krachten en worden publiq, een vrijetijdsbrede organisatie die alle doelgroepen omarmt.
Het veelzijdige Birmingham biedt ook voor onze groep een waaier aan ervaringen. We brengen een bezoek, in kleine groepjes, aan enkele van de maar liefst negen locaties van Birmingham Museums.
In haar 200-jarig bestaan verzamelde de Gentse Universiteit meer dan één miljoen voorwerpen en archiefstukken. Om dit erfgoed in the picture te plaatsen en te delen met het publiek wordt op 28 november het Collectieportaal UGent gelanceerd.
Het loont vaak de moeite om eens over het muurtje te kijken. Zo gaat op 21 september in het Nieuwe Instituut in Rotterdam het minicongres ‘Leren Preserveren’ van start.
Birmingham is na Londen de grootste stad van het Verenigd Koninkrijk en volop in ontwikkeling. Stof tot nadenken te over dus voor ons bezoek aan de Birmingham Museum & Art Gallery.
Heel wat erfgoedorganisaties hebben een aanbod voor personen met dementie en hun mantelzorgers. De Werelddag Dementie gaat dus ook in de cultureel-erfgoedsector niet onopgemerkt voorbij.
Het digitale museum is maar zo sterk als de (digitale) kracht van de museummedewerker. Althans volgens Matthias Vandermaesen en Pascal Ennaert van de Vlaamse Kunstcollectie. U leest er alles over in de vierde aflevering van deze blogreeks.
Goed bestuur is een belangrijk aandachtspunt. Daarom is het aan te raden om minstens één keer per beleidsperiode een zelfevaluatie te ondernemen. Deze blog vertelt u hoe u dat kunt aanpakken.
The Hepworth Wakefield werd dit jaar verkozen tot Art Fund Museum of the Year 2017. Piet Van Hecke en Eline Van de Voorde beschrijven hoe het museum de hele omringende regio wil doen aansterken.
VIAA, het Vlaams Instituut voor Archivering, roept Vlaanderen op om de meest sprekende beelden over onze vrije tijd te selecteren voor hun Beeldcapsule.
Verschillende sectoren ontwikkelen samen in de bibliotheek van Zelzate een aanbod voor alleenstaande ouders in armoede rond verhalen uit het dagelijks leven.