Een aantal Gentse musea bundelden de krachten en organiseerden onlangs een TOP-dag voor gidsen in MSK Gent. Ook FARO nam een sessie in handen, en zorgde voor een round-up van de dag.
De 17e-eeuwse Franse filosoof Nicolas Boileau wist het al: 'Du choc des idéés jaillit la lumière'. Om de drie maanden krijgt u een shot ideeën via faro, het tijdschrift van FARO.
Hoe kunnen erfgoedwerkers bijdragen aan een LGBTI-positief klimaat in scholen? Amsab-ISG onderzoekt het tijdens de Erfgoedweken.
Dit jaar is het 75 jaar geleden dat James Ensor, overleed. In de nieuwe strip 'Onze James' brengt Jan Bultheel op een uiterst originele manier hulde aan deze artistieke reus.
In het septembernummer van faro | tijdschrift over cultureel erfgoed willen we u een breed spectrum bieden van voorbeelden en praktijken van jongeren en/in erfgoed(werk). En dat graag samen met u. Schrijft u mee?
Heel wat erfgoedmaterie raakt aan relevante maar ook gevoelige maatschappelijke thema’s. Hoe gaan Erfgoedklasbakken van KADOC-KU Leuven hiermee aan de slag in de klas?
Vanaf 2024 mogen ook 16- en 17-jarigen stemmen voor het Europees Parlement. Voor Amsab-ISG een perfect signaal om hier nu met jongeren rond te werken. Dat doen ze ook meteen als Erfgoedklasbak.
Bereidt u zich bij de start van het nieuwe jaar ook volop voor op de Erfgoedweken? Als opwarmertje schotelen we u in een nieuwe blogreeks enkele bijzondere initiatieven voor.
Een workshop of ander soort lespakket dat leerlingen echt aan het denken zet: welke bouwstenen zijn daar voor nodig? Ontdek het in de vorming die FARO en Thomas More op 27 februari aanbieden in FOMU Antwerpen.
Op 1 februari vindt 'Dig It Up' plaats, een inspiratiedag voor cultuurmedewerkers over digitale cultuureducatie.