Voortaan zijn in M – Museum Leuven de ‘Ruiters’ van Roesen te bezichtigen, twee nieuwe Vlaamse topstukken. Het gaat om unieke middeleeuwse retabelfragmenten van een uitzonderlijke kwaliteit.
FARO en het Musée des Plantes Médicinales et de la Pharmacie van de ULB laten tijdens deze studiedag enkele experts aan het woord over hoe cultureel erfgoed een asset kan zijn voor een gezonde en groene stedelijke omgeving.
Aanmelden kan via e-mail bij Tom Dorau: vrijwilliger@herita.be . Als vrijwilliger bij Open Monumenten zet je je mee in voor alle monumenten in Vlaanderen. Samen maken we van elke dag Open Monumentendag.
Solliciteren? Stuur je CV en motivatiebrief naar karen@erfgoedcelpz.be . Dit kan tot en met woensdag 18 september 2019. Vermeld in je motivatiebrief welke openingsdagen je wel/niet beschikbaar bent. De CV’s worden beoordeeld op basis van motivatie en ervaring. De beste 5 kandidaten worden op gesprek...
Tijdens de Grote Oorlog werden de strijd en het leven in oorlogstijd uitvoerig beschreven in de vele landelijke, regionale en lokale kranten van die tijd. Een nieuwe website brengt u nu naar 380.000 gedigitaliseerde krantenpagina’s uit 1914-1918.
Hoe gingen de bewoners uit de Lage Kempen in de prehistorie om met hun doden? IOED Lage Kempen ontwikkelde in de ErfgoedApp een tour die u meevoert langs enkele relevante archeologische sites.
Wat brengt de toekomst van cultuur?
Het Red Star Line Museum blikt terug op bijna tien jaar ervaring met participatieve projecten – al van lang van voor de opening van het museum.
Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz heeft vijf nieuwe elementen toegevoegd aan de Vlaamse Inventaris van het Immaterieel Cultureel Erfgoed: het jachthoornblazen, het schutterswezen, de Sint-Gummarusprocessie, de Sint-Veroonmars en het witteren.