Wilt u graag weten hoe u een museum of erfgoedsite nog beter kan afstemmen op families? Dan is deze studiedag iets voor u.
Studiedag over glasdia’s, toverlantaarnplaatjes en ander projectiemateriaal in Nederlandse academische en andere erfgoedcollecties.
Vanuit de Raad van Europa werd zopas een oproep gelanceerd voor projecten over erfgoedverhalen. Bedoeling van het initiatief is om Europese erfgoedgemeenschappen aan te moedigen verhalen over hun projecten, initiatieven en activiteiten te verzamelen.
De feestdag voor archieven op 9 juni is intussen al aan haar 11e editie toe. Ook dit jaar zet VVBAD graag zoveel mogelijk archieven in de kijker. Ontdek hier hoe u kan deelnemen.
Stuur je CV en motivatiebrief naar Francisca Vandekerckhove: francisca@amarant.be vòòr 19 april 2019. Voor meer informatie over de functie, neem contact op met Francisca op dinsdag, donderdag of vrijdag tussen 10 en 12u via 09 269 17 41.
In opdracht van het Departement CJM voerden enkele onderzoeksgroepen van de Universiteit Gent een onderzoek naar de noden op het vlak van (her)gebruik van digitale culturele content in de samenleving.
Sinds meer dan dertig jaar is het verhaal van de abdij van Calke opgebouwd rond het verhaal van een sociaal geïsoleerde familie die het landgoed bewaakte tegen de moderniteit. In 2019 wordt deze rijke geschiedenis verkend vanuit een hedendaags perspectief.
Gelieve je aanvraag door te sturen naar Dieter Van Hassel met als referentie ARCH/thesissen. Heb je nog vragen? Aarzel dan niet op met ons contact opnemen: Voor inhoudelijke vragen: Tom Morren, archivaris, tom.morren@africamuseum.be , tel: 02 769 56 85 Info over het statuut van vrijwilligerswerk :...
In een nieuw leertraject delen FARO en Herita theoretische kaders, methodieken, tips, tricks en onze eigen praktijkervaringen om vrijwilligers te vinden en te blijven motiveren. Zin om mee te denken en te leren? Schrijf u vandaag nog in!
Heeft u ook fantastische kampeerherinneringen aan de kust? Erfgoedcel Kusterfgoed zoekt verhalen, postkaarten en foto's van kampeerders en campinguitbaters uit Blankenberge, De Haan, Middelkerke en Oostende.