SPECTRUM-N | Stroomdiagrammen

SPECTRUM-N, de Nederlandstalige versie van de UK Museum Documentation Standard werd in 2008 gelanceerd en is sindsdien in talrijke musea in Vlaanderen en Nederland in gebruik. Deze internationale standaard voor collectiemanagement is onmisbaar voor de praktijk van museale documentatie en bedrijfsvoering. Hij reikt u 21 procedures aan en gidst u bij vragen als: wat doe ik als een nieuwe aanwinst het museum binnenkomt? Hoe ga ik om met kunstwerken in bruikleen? Hoe zorg ik dat informatie over een museumobject toegankelijk en transparant is?

De 21 SPECTRUM-procedures voor beheer en documentatie van de museumcollectie zijn vanaf nu te raadplegen in de vorm van stroomdiagrammen, en zijn daardoor veel handzamer en gebruiksvriendelijker geworden. Download hier de stroomdiagrammen als pdf-bestand, of klik op het stroomdiagram van uw keuze in de linkerkolom.

Op vraag van de cursisten van de workshop SPECTRUM werden de stroomdiagrammen van de 21 SPECTRUM-procedures in word documenten gezet. Zo kunt u die gemakkelijk kopiëren en aanpassen aan de situatie van uw organisatie. Vergeet echter niet dat de SPECTRUM-procedures na te streven standaarden zijn en dat het dus niet aangewezen is veel te veranderen. De procedure voldoet dan immers niet meer aan die standaarden. Met dank aan de medewerkers van de provincie Oost-Vlaanderen voor de overzetting van de stroomdiagrammen van pdf naar word.

Ook de uitgebreide SPECTRUM-N versie kunt u nog steeds downloaden via de FARO-website.