Sectorgids musea: nieuwe update beschikbaar

Kompas. Foto: Mario Aranda via Pixabay 

Er staat een aangepaste versie van de 'Sectorgids musea' voor u klaar. Daarin vindt u meer informatie over de genomen beslissingen die van kracht zijn sinds 29 oktober.

Wat is er veranderd?

Omwille van de ongunstige evolutie van de besmettingscijfers kwam het Overlegcomité vervroegd samen op 26 oktober 2021. Door de toegenomen viruscirculatie zitten we in een vierde golf van de coronapandemie. Om deze herfstgolf tegen te gaan, besliste het Overlegcomité dat er opnieuw extra beschermende maatregelen nodig zijn. 

Concreet betekent dit dat er na versoepelingen in september en oktober opnieuw verstrengd en ingezet wordt op een aantal elementen zoals een uitbreiding van de mondmaskerplicht en een breder gebruik van het Covid Safe Ticket (CST). Telewerk wordt aangeraden.

Download de geüpdatete sectorgids hier. De gids is een verfijning van het Basisprotocol cultuur dat de basis vormt van de aanbevelingen in deze gids. Beide publicaties moeten samen worden gelezen.

De sectorgids in uitgebreide vorm verscheen voor het eerst op 3 februari 2021, met updates op 9 maart, 25 maart, 26 april, 9 juni, 24 juni, 15 september en 1 oktober. De laatste versie van de uitgebreide gids vindt u hier terug.

COVID-19: informatie voor de cultureel-erfgoedsector

Consulteer voor meer informatie over de coronacrisis de pagina van FARO voor de cultureel-erfgoedsector (roerend en immaterieel erfgoed) en de mensen die er professioneel of vrijwillig aan de slag zijn. We verwijzen naar diverse sectorgidsen, protocollen, aanbevelingen en websites over het COVID-19-virus die relevant zijn voor de cultureel-erfgoedsector. 

Hebt u een algemene vraag over uw werking tijdens de COVID-19-pandemie? Stuur een mailtje naar corona@faro.be

Informatie over eerdere versies van de sectorgids musea kunt u terugvinden in de blogs van 7 oktober 202115 september 202124 juni 20219 juni 202127 april 202129 maart 202110 maart 2021 en 3 februari 2021.

Foto: Mario Aranda via Pixabay 

Monique Verelst