Op maandag 29 april nodigen Pulse Transitienetwerk en FARO u uit voor een werkbezoek waarbij u de duurzame initiatieven en inspanningen van BELvue museum in hartje Brussel uit eerste hand ontdekt. Schrijf nu in!
FARO en Yper Museum ontwikkelden samen een evaluatietool waarmee ook u de aanpak, de verschillende fasen en aspecten van het tentoonstellingsproces kunt evalueren en verbeteren.
Wil u aan de slag met klimaatcommunicatie maar kunt u wel wat ondersteuning gebruiken? Dan biedt The Good Wave u een intensieve driedaagse training over klimaatcommunicatie en -actie.
Duurzame initiatieven ondersteunen, initiëren en over de taalgrens zichtbaar maken: het zijn slechts een handvol initiatieven waar organisaties als Pulse en EventChange hun schouders onder zetten. Een terug- en vooruitblik.
De International Council of Museums lanceert een ICOM Award for Sustainable Development Practice in Museums. De award draagt bij aan de versterking van ICOM's betrokkenheid bij duurzame ontwikkeling.
FARO-collega Monique Verelst was aanwezig op 'And … ACTION! Museums in the climate crisis', de editie 2023 van de jaarlijkse NEMO-conferentie. Een verslag uit Lahti, Finland.
Op 28 april verzamelden zo'n dertig deelnemers in het MoMu Antwerpen voor de studiedag Laat bezoekers niet verdwalen. Ontdek het belang van Wayfinding Design voor uw organisatie. Een korte terugblik.
Tijdens het Groot Onderhoud op 16 mei buigen we ons samen met u over het klimaat, en welke rol we als cultureel-erfgoedsector te spelen hebben. Want dat we nu moeten handelen, daarover bestaat geen twijfel meer.
Na een pauze van twee jaar konden FARO en STEPP begin maart opnieuw een werkbezoek aanbieden over tentoonstellingsproductie en museumtechnieken. Dit keer was het KMSKA onze gastheer. Een verslag.
Bezoekers bewegen zich best comfortabel en autonoom doorheen onze gebouwen en sites. Hoe kunnen we hen daarbij ondersteunen? Een vormingsdag op 28 april brengt duidelijkheid.
Tijdens een werkbezoek aan M Leuven ontdekten we uit eerste hand welke vooruitgang het museum boekt op het vlak van duurzaamheid.
Op donderdag 16 februari 2023 nodigen Pulse Transitienetwerk en FARO u uit voor een overleg over duurzaamheid. Gastheer is Museum M in Leuven dat u uit eerste hand laat kennismaken met zijn duurzame initiatieven en inspanningen.