Op 11 mei 2022 nodigen Pulse en FARO u uit voor een praktijkbezoek aan Museum Plantin-Moretus. Tijdens deze bijeenkomst maakt u uit eerste hand kennis met de inspanningen rond duurzaamheid van het museum.
We hebben er lang op gewacht en nu lijkt het moment eindelijk aangebroken: bijna alle coronamaatregelen vervallen. Dat besliste het Overlegcomité vorige vrijdag, 4 maart. Met grote gevolgen voor de erfgoedsector en de musea in het bijzonder.
Er staat een aangepaste versie van de 'Sectorgids musea’ voor u klaar. Daarin vindt u meer informatie over de genomen beslissingen van het Overlegcomité van 11 februari 2022 en aanbevelingen die van kracht zijn in de musea vanaf 18 februari.
Er staat een aangepaste versie van de ‘Sectorgids musea’ voor u klaar. Daarin vindt u meer informatie over de genomen beslissingen van het Overlegcomité van 21 januari 2022 en aanbevelingen die van kracht zijn in de musea vanaf 28 januari.
MuseumNext is een serie van internationale conferenties over de toekomst van onze musea. Van 28 tot 30 maart 2022 staat de Green Museums Summit op het programma. Deze editie zal de rol van musea in het klimaatdebat behandelen.
Er staat een aangepaste versie van de ‘Sectorgids musea’ voor u klaar. Daarin vindt u meer informatie over de genomen beslissingen die van kracht zijn in de musea vanaf 30 december 2021.
Er staat een aangepaste versie van de ‘Sectorgids musea’ voor u klaar. Daarin vindt u meer informatie over de genomen beslissingen en aanbevelingen die van kracht zijn sinds 4 december.
De afgelopen dagen ontvingen we zeer veel vragen over het Covid Safe Ticket en het reguliere museumbezoek. Vanaf zaterdag 20 november is het CST invoeren en opvragen voor individuele museumbezoeken nog niet aan de orde.
Er staat een aangepaste versie van de 'Sectorgids musea' voor u klaar. Daarin vindt u meer informatie over de genomen beslissingen die van kracht zijn sinds 29 oktober.
Productiemedewerkers en -techniekers uit de museum-, theater- en kunstensector treffen elkaar op donderdag 21 oktober in Knokke-Heist. Deze ontmoetingsdag wordt georganiseerd door STEPP, KUNSTWERKT en FARO.
Er staat een aangepaste versie van de 'Sectorgids musea' voor u klaar. Daarin vindt u meer informatie over de genomen beslissingen die van kracht zijn sinds 1 oktober.
Er staat een aangepaste versie van de 'Sectorgids musea' voor u klaar. Daarin vindt u meer informatie over de genomen beslissingen die van kracht zijn sinds 1 september.