Op dinsdag 18 juni organiseren FARO en STEPP een nieuw werkbezoek. Ditmaal nemen we u mee naar Museum M in Leuven. De focus ligt op tentoonstellingsproductie en museumtechnieken.
Plant u grote of kleinere investeringen in uw culturele infrastructuur of wilt u uw infrastructuur toegankelijker of energiezuiniger maken? Dan kunt u misschien wel gebruikmaken van een FoCi-investeringssubsidie.
Tijdens de conferentie 'Erfgoed en immersieve storytelling' op 4 december gaf Michael Couzigou (directeur Atelier des Lumières) een inkijk in de organisatie Culturespaces en het recent geopende Atelier des Lumières in Parijs.
Tijdens de conferentie 'Erfgoed en immersieve storytelling' op 4 december gaf Merel van der Vaart, docent & promovendus aan de Universiteit van Amsterdam en eigenaar van Muse - Mensen & musea haar kijk op immersieve storytelling.
Hebt u een nieuwe tentoonstelling in het vooruitzicht, koestert u verbouwplannen voor een museale ruimte of overweegt u de aankoop van een nieuwe vitrine of drukwerk voor een evenement? Dan is deze vorming iets voor u.
Hebt u al gehoord van bodystorming, sketching, narratieve scenario’s en persona's? Het zijn slechts enkele van de methodieken die gebruikt worden om verschillende stakeholders te laten participeren in het ontwikkelen en vormgeven van (interactieve) tentoonstellingen.
In september 2018 kondigt zich de laatste stap aan van de ‘halogen phase-out’. Wat de gevolgen zijn voor onze sector komt u te weten op 12 juni tijdens de STEPP-contactdag in Brugge.
Nieuwe musea, uitbreidingen of reconversies kunnen nieuw leven blazen in een gemeenschap. Dat is ook de doelstelling van het project 'A Stage for Brussels', een samenwerkingsproject tussen KANAL en Centre Pompidou.
Een onderzoek naar subsidies in de museumsector van het Verenigd Koninkrijk legt prioriteiten vast en geeft aanbevelingen voor een creatievere en duurzame toekomst.
Op donderdag 18 januari organiseerde FARO een vorming over beleving en wayfinding in musea. Beleving, routing en wayfinding bepalen immers mee de totaalervaring van bezoekers in musea. Net daarom zijn het vandaag zo'n belangrijke aandachtspunten in ruimtelijke en museale ontwikkelingen.
FARO en STEPP werkten in 2017 een themawerking uit rond museale tentoonstellingstechnieken. Op 12 december kwam de werkgroep ‘Technische noden in de museumsector’ samen in drie Antwerpse musea.
De driedaagse conferentie ‘Duurzaam verbouwen en museumtechniek in internationaal perspectief’, van 14 t.e.m. 16 september, ligt net achter ons. De driedaagse was een initiatief van ICAMT en FARO, i.s.m. ICOM-België.