Op 28 april verzamelden zo'n dertig deelnemers in het MoMu Antwerpen voor de studiedag Laat bezoekers niet verdwalen. Ontdek het belang van Wayfinding Design voor uw organisatie. Een korte terugblik.
Tijdens het Groot Onderhoud op 16 mei buigen we ons samen met u over het klimaat, en welke rol we als cultureel-erfgoedsector te spelen hebben. Want dat we nu moeten handelen, daarover bestaat geen twijfel meer.
Na een pauze van twee jaar konden FARO en STEPP begin maart opnieuw een werkbezoek aanbieden over tentoonstellingsproductie en museumtechnieken. Dit keer was het KMSKA onze gastheer. Een verslag.
Bezoekers bewegen zich best comfortabel en autonoom doorheen onze gebouwen en sites. Hoe kunnen we hen daarbij ondersteunen? Een vormingsdag op 28 april brengt duidelijkheid.
Tijdens een werkbezoek aan M Leuven ontdekten we uit eerste hand welke vooruitgang het museum boekt op het vlak van duurzaamheid.
Op donderdag 16 februari 2023 nodigen Pulse Transitienetwerk en FARO u uit voor een overleg over duurzaamheid. Gastheer is Museum M in Leuven dat u uit eerste hand laat kennismaken met zijn duurzame initiatieven en inspanningen.
Bezocht u het pop-upmuseum MUCE nog niet? Haast u dan naar Antwerpen, waar dit bijzondere initiatief over circulaire economie nog tot 30 oktober te bezoeken is.
Bent u in uw organisatie bezig met de productie van tentoonstellingen? Dan is het langverwachte werkbezoek op 1 december in het KMSKA allicht iets voor u.
De Gent Waste Brick voor DING is een koolstofarme gevelsteen die gemaakt wordt van gerecycleerd afvalmateriaal uit Gent. Hij werd ontwikkeld voor de bouw van de nieuwe vleugel van Design Museum Gent.
FARO-collega Monique Verelst trok in het kader van Erasmus+ in het voorjaar voor een werkbezoek naar Londen. Ze sprak er met verschillende medewerkers uit Londense musea over ecologische en sociale duurzaamheid.
FARO-collega Monique Verelst trok in het kader van Erasmus+ in het voorjaar voor een werkbezoek naar Londen. Ze sprak er met verschillende medewerkers uit Londense musea over ecologische en sociale duurzaamheid.
Corona houdt ons niet langer (volledig) in de ban. Er zijn dus geen specifieke verplichtingen meer om aan te voldoen. Toch kunnen een aantal goede basisregels er nog steeds voor zorgen dat we het virus geen vrij spel geven.