Sectorgids musea: nieuwe update beschikbaar

Foto: Mario Aranda via Pixabay

Er staat een aangepaste versie van de sectorgids musea voor u klaar. De update houdt rekening met wijzigingen die besproken werden tijdens het Overlegcomité van 24 maart 2021. De grootste wijzigingen voor de erfgoedsector houden verband met:

  • het aantal personen buiten: er mag niet langer samengekomen worden met 10 personen, maar opnieuw met 4. Dit heeft o.a. een invloed op gidsrondleidingen en het organiseren van buitenactiviteiten.
  • de mogelijkheden voor kinderen en jongeren binnen de contouren van het jeugdwerk en in het kader van de vervroegde sluiting van de scholen. Dit heeft o.a. een invloed op de organisatie van het aantal deelnemers per groep en in het kader van de extra-murosactiviteiten.

Alle relevante wijzigingen kunt u terugvinden in de aangepaste sectorgids musea.

Er is eveneens een aangepaste versie ter beschikking van de Gids Erfgoeddag & corona, die richtlijnen meegeeft bij het veilig organiseren van Erfgoeddag-activiteiten. Alle relevante wijzigingen kunt u hier terugvinden.

COVID-19: informatie voor de cultureel-erfgoedsector

Consulteer voor meer informatie over de coronacrisis de pagina van FARO voor de cultureel-erfgoedsector (roerend en immaterieel erfgoed) en de mensen die er professioneel of vrijwillig aan de slag zijn. We verwijzen naar diverse sectorgidsen, protocollen, aanbevelingen en websites over het COVID-19-virus die relevant zijn voor de cultureel-erfgoedsector. 

Hebt u een algemene vraag over uw werking tijdens de COVID-19-pandemie? Stuur een mailtje naar corona@faro.be

Foto: Mario Aranda via Pixabay 

Monique Verelst