Sectorgids musea: nieuwe update beschikbaar

Foto: Mario Aranda via Pixabay

Er staat een aangepaste versie van de Sectorgids musea voor u klaar. De update houdt rekening met wijzigingen die besproken werden tijdens het overlegcomité van 5 maart 2021.

De grootste wijzigingen voor de erfgoedsector houden verband met:

  • het aantal personen buiten,
  • de mogelijkheden voor kinderen en jongeren binnen de contouren van het jeugdwerk en in het kader van extra-murosactiviteiten voor scholen,
  • beperkte mogelijkheden voor gidsrondleidingen.

Alle relevante wijzigingen, voorwaarden en richtlijnen kunt u terugvinden in de aangepaste sectorgids.

Voor zover de epidemiologische toestand het toelaat en afhankelijk van de druk op de ziekenhuizen en de voortgang van de vaccinatiecampagne, komt er mogelijk vanaf april 2021 een ‘buitenplan’. Daarin kunnen buitenactiviteiten tot max. 50 personen in een gecontroleerde omgeving worden toegelaten. Pas eind maart wordt hierover beslist. Indien er versoepelingen mogelijk zijn wordt na het overlegcomité en na de publicatie van het ministerieel besluit een nieuwe aanpassing van de sectorgids doorgevoerd.

Lees ook: Sectorgids met aanbevelingen voor de coronapandemie: voor en door musea

COVID-19: informatie voor de cultureel-erfgoedsector

Consulteer voor meer informatie over de coronacrisis de pagina van FARO voor de cultureel-erfgoedsector (roerend en immaterieel erfgoed) en de mensen die er professioneel of vrijwillig aan de slag zijn. We verwijzen naar diverse sectorgidsen, protocollen, aanbevelingen en websites over het COVID-19-virus die relevant zijn voor de cultureel-erfgoedsector. 

Hebt u een algemene vraag over uw werking tijdens de COVID-19-pandemie? Stuur een mailtje naar corona@faro.be

Foto: Mario Aranda via Pixabay 

Monique Verelst