Laatste kans: versterk uw onderwijsaanbod tijdens een vorming op 14 oktober

Erfgoeddag 2022 in Ninove © Jonas De Gent

Denkt u erover na om (opnieuw) een aanbod voor kinderen en/of jongeren uit te werken tijdens de Erfgoedweek? Dan nodigen we u graag uit voor onze vormingsdag op 14 oktober. Twee onderwijssessies zetten u dan meteen goed op weg.

Versterk uw contacten met het onderwijs: Cultuurkuur, Klasse/Lerarenkaart en Archief voor Onderwijs stellen zich voor

Zoekt u vooral naar manieren om uw onderwijscontacten te verdiepen, of een andere richting te geven? Dan is deze informatieve sessie, waarin Klasse (lerarenkaart), Cultuurkuur en Archief voor Onderwijs zich introduceren, iets voor u. Ook met andere vragen kunt u hier terecht, zoals hoe u op lokaal/regionaal niveau uw onderwijscontacten kunt versterken. Neem gratis deel.

Werksessie Erfgoedwijs.be: deel uw lesmateriaal met leerkrachten

Hebt u ondertussen materiaal beschikbaar dat interessant kan zijn voor leerkrachten? Denk aan audiovisueel materiaal, een draaiboek voor een creatieve erfgoedopdracht of een lespakket. Of misschien wil u de lesideeën van de Erfgoedklasbakken van 2022 verduurzamen? Dat kan door het materiaal aan te bieden op Erfgoedwijs.be, een deelsite van Klascement en hét platform voor leerkrachten die inspiratie zoeken. Tijdens deze praktijksessie leert u hoe u materiaal plaatst met impact. Welke trefwoorden moet u inzetten? Welke andere selectiecriteria zijn belangrijk? En hoe meet u het succes/gebruik van uw materiaal? Neem gratis deel.

Neemt u deel aan beide sessies? Dan zorgt FARO voor een broodjesmaaltijd als lunch.

Op zoek naar meer inspiratie?

Natuurlijk is er meer dan alleen onderwijscommunicatie en Erfgoedwijs. U wil misschien ook andere klasactiviteiten uitrollen in huis of in de school. Dan zijn volgende vormingen ongetwijfeld ook de moeite. We presenteren u graag een divers programma aan vormingen voor de Erfgoeddag en Erfgoedweek. Een up-to-date overzicht leest u steeds op faro.be/kalender. Het aanbod wordt doorlopend verder uitgebreid.

Erfgoeddag 2023

Op zondag 23 april komt u gegarandeerd het hele dierenrijk tegen, voor en achter de schermen. Dan draagt Erfgoeddag als thema 'Beestig!'. Activiteiten tussen 17 en 28 april, tijdens de Erfgoedweek, richten zich op scholen.

Deelnemen als erfgoedwerker
Deelnemen als leerkracht 

Foto: Erfgoeddag 2022 in Ninove © Jonas De Gent

Michelle Van Meerhaeghe
erfgoeddag
educatie
erfgoededucatie
Evenement