Werksessie Erfgoedwijs.be: deel uw lesmateriaal met leerkrachten

Uw educatief lespakket of leermaterialen rechtstreeks tot bij de juiste leerkracht brengen? Dat kan via Erfgoedwijs.be. Erfgoedwijs.be is een deelsite van KlasCement, een platform door en voor leerkrachten waar zij leermaterialen met elkaar uitwisselen. Maar ook (culturele) organisaties zijn welkom om hun inhoud (zoals lesbrieven, bronnen, audiovisueel materiaal, oefeningen …) hier met leerkrachten te delen.

Ook u dus! Waarom zou u dat doen? Ga er niet van uit dat leerkrachten die op zoek zijn naar lesmateriaal of activiteiten zomaar en vanzelf op de website van uw erfgoedorganisatie zullen terechtkomen. Via Erfgoedwijs.be bereikt u rechtstreeks duizenden leerkrachten.

En hoe begint u er vervolgens aan? Daarover gaat deze sessie. We maken u wegwijs in het platform en begeleiden u stap voor stap om uw educatief materiaal te posten. Breng zeker uw laptop mee en zorg ervoor dat u uw lesmateriaal bij de hand hebt om op Erfgoedwijs.be te plaatsen. Dat kan testmateriaal zijn dat u nadien terug verwijdert. Maar nog efficiënter zou zijn dat u de opportuniteit meteen gebruikt om onder begeleiding uw aanbod te registreren. We gaan al doende dieper in op onder andere: 

 • Welke trefwoorden hanteert u best? 
 • Hoe kan u extra bronnen toevoegen? 
 • Hoe stelt u een aantrekkelijke informatieve tekst op? 

En wat meer is: ontdek tijdens deze vorming hoe u via Erfgoedwijs.be ook zicht krijgt op het gebruik en de waardering van uw pakketten. 

Praktisch

 • 14 oktober 2022, 9.30 - 12.30 uur
 • Doelgroep: deelnemende organisaties aan Erfgoeddag en iedere erfgoedorganisatie die lesmateriaal ter beschikking wil stellen van leerkrachten. Zowel voor organisaties die al ervaring hebben met KlasCement of Erfgoedwijs.be als voor wie het platform nog niet kent.
 • Erfgoedwijs.be is een gezamenlijk initiatief van Histories, Herita en FARO.

TIP! Volg meteen de aansluitend op dezelfde dag de vorming Contacten versterken met onderwijs via Klasse/Lerarenkaart, Cultuurkuur en Archief voor Onderwijs en u staat weer een stap dichter bij het onderwijs. Voor wie aan beide vormingen deelneemt (voormiddag + namiddag) voorzien we een broodjeslunch.

Tarieven

 • Het standaardtarief voor deze vorming is 0 euro (gratis).
 • Het kortingstarief voor deze vorming is 0 euro (gratis) en geldt voor organisaties en verenigingen in de erfgoedsector en voltijdse studenten.
 • Werkzoekenden en personen in een kwetsbare sociaaleconomische positie kunnen via de organisator van de vorming een sociaal tarief aanvragen.
 • Meer info over onze tarieven vindt u in onze algemene voorwaarden.
Type
Workshop
Trefwoorden
Erfgoededucatie
Sectoren
Cultureel-erfgoedsector
Inschrijven
Wie de basis onder de knie heeft en graag wil verder groeien kan bij dit aanbod terecht. Inspelend op de actualiteit biedt FARO steeds weer nieuwe gelegenheden om te leren van collega’s uit binnen- en buitenland. De concrete praktijk van het werken in de erfgoedsector staat hier centraal. 

Praktische info

Begindatum
Locatie
FARO, Priemstraat 51, 1000 Brussel
Lesgevers
Anne Milkers (adviseur FARO), Eva Begine (projectmedewerker educatie FARO)
Prijs
Gratis
Deelnemers
Max. 30 deelnemers
Meer info

Inschrijven kan via onderstaand formulier.

Uiterste inschrijvingsdatum
Contactpersoon
Adviseur lokaal en regionaal erfgoed | musea
T
02 213 10 84

Elders op FARO

Welke contacten bestaan er tussen Vlaamse en Britse cultureel-erfgoedorganisaties? Welke impact heeft de Brexit op die contacten? En welke uitdagingen ...
De website online-hulpapps.be biedt een (groeiend) overzicht van zinvolle apps en websites voor welzijn en geestelijke gezondheid. Sinds kort is ...
De Bijzondere Algemene Vergadering van ICOM in Praag keurde de nieuwe museumdefinitie goed. Daarmee komt een einde aan een intensief ...