Inschrijven voor Erfgoeddag blijft mogelijk

Foto FO-50-00163 uit fotodatabank Huis van Alijn © Huis van Alijn

Met intussen ruim 1000 geregistreerde activiteiten kijken we uit naar een veelbelovend programma voor Erfgoeddag en de Erfgoeddag-week 2022. 14 januari was de zachte deadline voor de registratie van uw deelname. Zacht dus, want ook de komende weken en maanden blijft het nog mogelijk om activiteiten aan te passen of nieuwe activiteiten toe te voegen. Dat kan via inschrijven.erfgoeddag.be. Bent u al ingeschreven of bent u nog op zoek naar concrete inspiratie? In deze blog leest u meer over de plannen voor de komende maanden.

Op de agenda tussen januari en maart

De lokale, regionale en nationale coördinatie van Erfgoeddag gaat de komende weken grondig door het programma voor de Erfgoeddag en de Erfgoeddag-week. We geven feedback en verzorgen de eindredactie. Van zodra uw activiteit nagekeken en goedgekeurd is, stroomt die door naar de UiTDatabank (publieksactiviteit) of naar Cultuurkuur.be (schoolactiviteit). Diende u uw activiteit in voor 14 januari? Dan mag u ten laatste begin februari meer nieuws verwachten over uw activiteit. Activiteiten die later ingediend worden, verwerken we aansluitend.

Webshop Erfgoeddag

Vanaf eind januari kunt u uw promotiemateriaal voor Erfgoeddag bestellen via de splinternieuwe Erfgoeddagwebshop. U bepaalt zelf of u de nationale affiches bestelt, of kiest voor affiches die u kunt personaliseren. Beide opties kunnen vanuit diezelfde webshop aangemaakt en besteld worden. En dat is nog niet alles:

  • personaliseer de affiche voor uw organisatie, activiteit of regio door het aanpassen van de tekst en het toevoegen van logo's;
  • bestel precies het aantal affiches dat u nodig hebt;
  • alle materiaal wordt gebundeld en naar de gewenste locatie verzonden.

Meld u hier (vrijblijvend) aan voor toegang tot de webshop.

Digitale banners in verschillende varianten kunt u vandaag al gratis downloaden.

Heeft u zin om een uurtje voor de klas te staan? 

De formule van de Erfgoedklasbakken blijkt een groot succes bij leerkrachten. Daarom blijven we herhalen: doe mee! Op een uurtje tijd kunt u een groep kinderen of jongeren prikkelen en bouwt u mee aan de toekomstige generatie erfgoedwerkers. U staat er overigens niet alleen voor; we voorzien gratis begeleiding tijdens een coachingstraject. Klik hier voor meer info en voorbeelden.

De plannen voor Erfgoeddag 2022 in een notendop

Bent u op zoek naar praktische begeleiding, inspiratie of voorbeelden? Een overzicht:

Heeft u vragen, feedback, suggesties? Bel of mail naar Eva Begine en Michelle Van Meerhaeghe via info@erfgoeddag.be of 02 213 10 74. We denken graag mee na!

Foto: beeld FO-50-00163 uit fotodatabank Huis van Alijn © Huis van Alijn

Michelle Van Meerhaeghe