Op 24 oktober start de nieuwe editie van de Basiscursus participatie, die voluit focust op cocreatie met kinderen en jongeren in cultureel-erfgoedwerk.
Bent u op zoek naar de basics voor een duurzame samenwerking tussen erfgoed en onderwijs, of wil u zich verdiepen in een bepaalde methodiek? Het kan!
De Roadtrip Cultuureducatie van publiq deelt weerom een aantal mooie erfgoedpraktijken met het ruimere culturele veld.
De netwerkdag van ICOM CECA België, op 2 maart in het KMSKA, gaf gelegenheid om kennis te maken met de vernieuwde publiekswerking van het ‘Schoonste Museum’ én om daarover samen te reflecteren.
Samenwerken met het onderwijs kan op veel manieren: M Leuven deed het door een school voor langere tijd uit te nodigen in het museum. Maar hoe doet u dat, school maken in het museum?
Als vervolg op de succesvolle Kick-off voor Erfgoedklasbakken op 3 februari, brengen we alle erfgoedmedewerkers die de voorbije Erfgoedweken optraden als Erfgoedklasbak graag opnieuw samen.
Is de Erfgoedweek in haar opzet geslaagd? En hoe kunnen we samen, als sector, nog verdere stappen zetten? Over die vragen buigt FARO zich samen met u op 2 juni, tijdens de Terugkomdag Erfgoedweek.
Met twee edities op de teller is de Basiscursus participatie uitgegroeid tot een vaste waarde in het vormingsaanbod van FARO. De derde editie, die start op 30 mei, focust voluit op kinderen en jongeren.
Op 11 mei organiseert het partnerschap Buurten met erfgoed een uitwisselingsmoment voor en met initiatiefnemers van Buurten met erfgoed-trajecten.
Een aantal musea programmeerden in het kader van Krokuskriebels een aanbod voor álle families, dus ook voor families met kinderen met een beperking. Op 5 mei, tijdens de Terugkomdag Krokuskriebels, delen ze hun ervaringen.
De Gezinsbond, FARO en de deelnemende musea blikken bijzonder tevreden terug op de elfde editie van Krokuskriebels. Met meer dan negentig deelnemende musea en 53.000 bezoekers was het een geslaagde editie.
Van 18 tot en met 26 februari vindt de elfde editie van Krokuskriebels plaats. Meer dan 90 musea bieden die week meer dan 160 activiteiten aan op maat van families met kinderen met en zonder beperking.