Het is weer tijd voor Krokuskriebels! 101 musea zetten deze krokusvakantie families centraal in hun werking. En dertien musea verwelkomen in het bijzonder gezinnen met baby’s en peuters. Hoe is het zover kunnen komen!?
Op de laatste dag van onze studietrip waaierden we uit over verschillende locaties: het Walker Art Museum, Little Liverpool, het International Slavery Museum en het Merseyside Maritime Museum.
Tate Liverpool heeft een team van negen publiekswerkers. Het lijkt veel, maar het team was in betere financiële tijden ooit veel groter. Vandaar dat het nu volop inzet op de ‘hidden workforce’ van het museum: de artiesten.
Welzijn blijkt de rode draad doorheen heel onze studiereis. Ook in de Manchester Art Gallery maken we kennis met verschillende projecten en programma's.
The Hepworth Wakefield werd dit jaar verkozen tot Art Fund Museum of the Year 2017. Piet Van Hecke en Eline Van de Voorde beschrijven hoe het museum de hele omringende regio wil doen aansterken.
Geen overweldigender begin van onze studietrip denkbaar dan deze tocht doorheen Yorkshire Sculpture Park. Tinne Langens, Lies Ledure en Julie Conradi vertellen hoe onze deelnemers de ontmoeting met YSP en het team ervoeren.
Van 10 t.e.m. 18 februari 2018, tijdens de krokusvakantie, vindt de negende editie plaats van Krokuskriebels. Dit jaar is er extra aandacht voor 'Buggy-tours' voor de allerkleinsten, en voor Brusselse musea. Musea die willen deelnemen, kunnen zich nu inschrijven.
Wil uw museum aan families rondleidingen op maat aanbieden? Wat komt er dan allemaal bij kijken? Op 2 oktober 2017 organiseren de Gezinsbond en FARO een inspiratiedag over het thema.
Wilt u ook graag een coachingstraject 'Buurten met erfgoed' opstarten in uw gemeente of regio? Dan is deze train-de-trainer vorming, die op 28 september 2017 van start gaat, beslist iets voor u.
De negende editie van Krokuskriebels vindt plaats van 10 februari t.e.m. 18 februari 2018. Musea die willen deelnemen, kunnen zich vanaf nu aanmelden.
Het museum als een plek waar mensen kunnen bijtanken, kunnen bekomen, en zelfs flink kunnen opknappen. Kunstmusea of -huizen bezitten heel wat herbronnende kwaliteiten. Het goede nieuws is dat nu ook de medische wereld hier stilaan van overtuigd geraakt.
Onder de verzamelnaam ‘Buurten met erfgoed’ organiseerden flink wat scholen de afgelopen jaren heel wat leerrijke én originele activiteiten voor hun leerlingen rondom het lokale erfgoed. Een nieuwe publicatie bundelt de ervaringen in een draaiboek.