Alle families hebben het recht om te genieten van cultuur. Maar niet alle families voelen zich altijd helemaal op hun gemak in een museum, een bib, of een ander cultuurhuis. Daarom lanceert publiq het Inclusieve Familiemanifest.
Op vrijdag 9 november 2018 vindt het jaarlijkse sectormoment het Groot Onderhoud plaats in het Vlaams Parlement te Brussel. 'Participatie' is het centrale thema van de dag.
Boeiend om zien, de manier waarop ‘participatie’ wordt aangesneden in de huidige lokale verkiezingsstrijd.
Een museum dat een tentoonstelling samenstelt met zowel volwassen bezoekers als bezoekers vanaf de leeftijd van twee jaar in gedachten? Het bestaat, en u hoeft het zelfs niet ver te zoeken. Een uitstapje naar het Museum Dr. Guislain volstaat.
Op 9 november nodigt FARO u van harte uit voor het jaarlijkse Groot Onderhoud. We bieden u een programma aan waarin u de hartslag van het cultureel-erfgoedveld voelt kloppen rond het thema ‘participatie’. Inschrijven kan vanaf ... nu!
Tijdens ons tweede Participatiecafé, op 5 juni 2018 in Kessel-Lo, horen we twee opmerkelijke verhalen. Het lokale dienstencentrum Ter Vlierbeke verrast ons door zijn enorme openheid en ‘ondernemerschap’. En burgerinitiatief OpgewekTienen verbluft met een overweldigende daadkracht.
Op 17 mei vond het eerste Participatiecafé plaats in aanloop naar het Groot Onderhoud. Op de agenda: een praktijkvoorbeeld 'van over het muurtje’ m.n. van het Opvangcentrum Linkeroever, een toelichting van Stadsmuseum Lier én een stevig gesprek over participatie.
Het Stadsmuseum Lier zit in de laatste rechte lijn richting een vernieuwde participatieve werking. Hoe maken ze dit concreet in de praktijk? U hoort er alles over op 17 mei tijdens de Expeditie Participatie.
De laatste tijd is er volop geëxperimenteerd met familie-activiteiten in allerlei maten en gewichten. Op 14 mei delen we die bijzonder rijke ervaringen met u en met de hele sector op de Terugkomdag van Krokuskriebels. Schrijf u nog snel in!
Op 12 maart organiseerden we i.s.m. Demos en Heemkunde Vlaanderen een P-Kaffee voor iedereen in het erfgoedveld die meer wilde weten over de mogelijkheden van het Participatiedecreet. Dit P-Kaffee was slechts een van de vele acties die FARO dit jaar ...
Het is weer tijd voor Krokuskriebels! 101 musea zetten deze krokusvakantie families centraal in hun werking. En dertien musea verwelkomen in het bijzonder gezinnen met baby’s en peuters. Hoe is het zover kunnen komen!?
Op de laatste dag van onze studietrip waaierden we uit over verschillende locaties: het Walker Art Museum, Little Liverpool, het International Slavery Museum en het Merseyside Maritime Museum.