Erfgoeddag van, voor en door jongeren?

Foto: Christopher Machicoane Hurtaud via Unsplash

Wil u op Erfgoeddag in het bijzonder jonge mensen verwelkomen op uw activiteit? Betrek hen dan zo snel mogelijk bij uw plannen in een cocreatie-traject. Sneller gezegd dan gedaan? Verken samen met ons hoe anderen het (voor)deden tijdens de eerstvolgende Basiscursus participatie.

De nieuwe editie, die van start gaat op 24 oktober 2023, focust op cocreatie met kinderen en jongeren in cultureel-erfgoedwerk. We starten met een kort webinar en zijn vervolgens te gast in M Leuven (7 november) en in MSK Gent (14 november). U hoort van deze musea welke trajecten zij opstartten en op welke manier ze samenwerkten met het jonge publiek.

Maar ook andere cases en sprekers komen aan bod: zo verneemt u meer over de samenwerking van Erfgoedcel Leuven met jeugdwerking MIJNLEUVEN. Musea Ieper en GUM vertellen over hoe ze jongeren een plek geven in hun museumwerking. We geven ook ruimte in het programma aan de ervaringen van jongerenwerkingen Bazart en AmuseeVous (Bamm) met musea en cultureel erfgoed. Maar we nodigen de cursisten in deze cursus ook uit tot reflectie en terugkoppeling naar de eigen erfgoedwerking.

Kortom: in het korte tijdsbestek van deze basiscursus maakt u kennis met een breed spectrum aan expertise op het vlak van cocreatie met het jonge publiek. Al zeggen we het zelf: dit is een unieke gelegenheid.

Wil u het programma bekijken en/of meteen inschrijven? Doen! Lees hier alles na.

Foto: Christopher Machicoane Hurtaud via Unsplash

Hildegarde Van Genechten
erfgoeddag
participatie
cocreatie
kinderen
jongeren
jong publiek
erfgoededucatie
Cursus