Op 11 maart organiseert TEFAF Maastricht in samenwerking met de Nederlandse Unesco-commissie de eerste editie van de TEFAF Summit.
Voorkomen is altijd beter dan genezen. Precies daarom voorziet de Vlaamse overheid in een subsidie om de omstandigheden te verbeteren waarin een erkend topstuk wordt bewaard en gepresenteerd.
Een reeks debatten over hete hangijzers binnen het erfgoedveld. Georganiseerd door studenten van de opleiding in samenwerking met externe experts.
Boeiend samenspel tussen onderzoek, archivaris en archief, tussen historici en onderzoekers uit aanverwante disciplines en tussen archiefonderzoek in België en archiefonderzoek elders.
In het kader van de expo ReThinking Collections in het AfricaMuseum stelt de Nederlandse onderzoeker Jos van Beurden op 27 maart zijn nieuw boek voor: 'Het legevitrinesyndroom. Lastige vragen over koloniale collecties'.
Wil u graag een project realiseren met een partner uit de Duitstalige Gemeenschap waarbij digitalisering, digitale creatie en beleving centraal staan? Dien dan uiterlijk op 3 mei 2024 een projectvoorstel in.
Op maandag 18 maart 2024 organiseert het West-Vlaams Archievenplatform in Oostvleteren zijn 22e WAP-dag met als thema ‘Huizenonderzoek’.
Momenteel kunt u in twee van onze buurlanden een opleiding volgen in restitutiestudies en herkomstonderzoek.
Een laagdrempelige gids boordevol praktische tips voor de particulier / erfgoedliefhebber: dat is de nieuwe FARO-publicatie 'Hebben en houden. Tips om je erfgoed gezond te houden'.
De Vlaamse minister van Cultuur voegt zeven nieuwe praktijken toe aan het Register van Inspirerende Voorbeelden rond het borgen van immaterieel erfgoed.