Podcasts blijven aan populariteit winnen, zo toont onderzoek aan. En tussen al dat lekkers zijn er ook heel wat parels te vinden over erfgoed. Collega’s tippen hun favoriet van het moment. Luister mee!
Wat willen jongeren bewaren voor de toekomst (en wat niet)? En hoe zorgen we ervoor dat we hun stem ook daadwerkelijk meenemen in beslissingen over de collecties in kwestie? Een bijeenkomst op 23 september zoekt het uit.
Op zaterdag 19 oktober 2024 vindt in Brugge de tweede editie plaats van de Dag van het West-Vlaamse Onderzoek.
Organiseert u een activiteit voor Erfgoeddag 2025 en bent u benieuwd naar de spelinteresses van verschillende doelgroepen? Speelgoedmuseum Mechelen weet raad.
In Vlaanderen is wielrennen de sport bij uitstek, maar de geschiedenis van de wielersport is nog grotendeels onbekend en onontgonnen gebied in het wetenschappelijk historisch onderzoek. Brengt u daar op Erfgoeddag 2025 mee verandering in?
Strips en graphic novels lijken zich uitstekend te lenen voor het vertolken van oorlogservaringen en de impact daarvan op het leven van mensen. De redactie van WO2 Onderzoek uitgelicht zocht uit waarom dat zo is.
Uw organisatie checken op toegankelijkheid voor mensen met een verstandelijke beperking? De sociaal-culturele organisatie Pasform biedt ondersteuning.
Hoe kan slow art leerlingen helpen om voor zichzelf te zorgen? In de workshop ‘Thuiskomen in jezelf: een workshop slow art’ gingen een dertigtal leerlingen uit het buitengewoon secundair onderwijs aan de slag met oefeningen.
Histories en FARO verzamelen verhalen over burgerparticipatie in lokaal erfgoedbeleid. Hebt u ervaring met beleidsparticipatie op lokaal vlak? Dan nodigen we u uit om uw ervaring te delen.
Voor de ene een bron van inspiratie voor een cultuuruitstap, voor de andere een handige tool om collega-organisaties terug te vinden: de Erfgoedkaart is het allemaal. Lees hier hoe u uw gegevens actueel houdt.