Help ons mee de Erfgoedkaart up-to-date te houden en kijk nu uw gegevens na!

ErfgoedKaart

Voor de ene een bron van inspiratie voor een cultuuruitstap, voor de andere een handige tool om collega-organisaties terug te vinden: de Erfgoedkaart is het allemaal. Onderzoekers, sectorcollega's en nieuwsgierige erfgoedzoekers vinden op de kaart een handig en accuraat overzicht van het bijzonder gevarieerde cultureel-erfgoedlandschap.

Kijkt u even na of de gegevens van uw organisatie nog correct zijn?

Staat uw organisatie al op de Erfgoedkaart maar wilt u de gepubliceerde informatie aanpassen? FARO stuurt jaarlijks een updatemailing uit naar alle adressen op de Erfgoedkaart. Een nieuwe mailing is net verzonden. Via de link in die mailing kunt u uw gegevens eenvoudig updaten.

Heeft u deze mail gemist? Neem dan contact op met collega Sofie Van Kerkhoven via sofie.vankerkhoven@faro.be. Zij bezorgt u een nieuwe uitnodiging.

NIEUW: duid uw exacte geolocatie aan

Het formulier van de updatemailing werd vernieuwd. Vanaf nu kunt u uw geolocatie zelf aanduiden op een kaart. Vroeger werden deze coördinaten automatisch gegenereerd op basis van het adres, wat niet altijd zo exact is. Ook als uw locatie overlapt met een andere pin op de kaart, kunt u die zelf wat opschuiven. Het resultaat is onmiddellijk zichtbaar in de Erfgoedkaart.

Erfgoedkaart is ook databron

Wist u dat de data van de Erfgoedkaart ook gebruikt worden door verschillende overheden en onderzoeksinstellingen? De Erfgoedkaart wordt gezien als de databron in Vlaanderen i.v.m. cultureel-erfgoedorganisaties. Ook de ErfgoedApp, Wikipedia en Wikidata gebruiken de data van de Erfgoedkaart. Een reden te meer om uw data na te kijken en te updaten.

Waarom staat mijn organisatie niet op de kaart?

De Erfgoedkaart wordt beheerd en onderhouden door FARO. Staat uw organisatie nog niet op de Erfgoedkaart? Dan kunt u die zelf aanmelden. Alle organisaties uit het cultureel-erfgoedveld zijn welkom. Dat zijn onder andere:

  • musea,
  • archiefinstellingen,
  • erfgoedbibliotheken,
  • erfgoedverenigingen,
  • organisaties voor volkscultuur,
  • expertisecentra,
  • erfgoedcellen,
  • lokale erfgoedverenigingen.
faro