De Vlaamse Regering voorziet de komende jaren 25 miljoen euro extra voor cultureel erfgoed. Deze historische inhaalbeweging is meer dan welkom voor de ambitieuze sector die al jaren wacht op de ‘grote sprong voorwaarts’.
Het is wetenschappelijk aangetoond: cultuur is écht goed voor de gezondheid. U leest er alles over in het dossier in dit herfstnummer van faro | tijdschrift over cultureel erfgoed.
Sinds augustus 2023 versterkt Joke Beyl (°1983) ons onderzoeksteam. Ze zal voor FARO meewerken aan beleidsvoorbereidend onderzoek met het oog op het uitwerken van een rampenstrategie voor erfgoed.
De Vlaamse minister van Cultuur subsidieert twaalf cultureel-erfgoedprojecten. In totaal ontvangen de aanvragers 1.208.000 euro.
De minister van Cultuur steunt twaalf pilootprojecten om nalatenschappen van hedendaagse Vlaamse kunstenaars te behouden.
Na zes jaar FARO en evenveel mooie edities van Erfgoeddag, zwaait Michelle Van Meerhaeghe het FARO-team uit. Vanaf 1 september start ze een nieuwe uitdaging in de cultureel-erfgoedsector.
In het juninummer van faro krijgt u een uitgebreid dossier over de impact van de Unesco-Conventie voor het borgen van immaterieel cultureel erfgoed op de cultureel-erfgoedsector in Vlaanderen en Brussel.
FARO is op zoek naar een digitale communicatie- en marketingmanager voor Erfgoeddag & ErfgoedApp.
Na een carrière waarin ze meer dan 25 jaar voor de erfgoedsector werkte, gaat onze collega Mieke op 30 juni met welverdiend pensioen. We vroegen haar naar de hoogtepunten en andere memorabele momenten uit haar loopbaan.
Op zondag 19 november vieren we de twaalfde editie van Kunstendag voor Kinderen. Die staat helemaal in het teken van ‘topstukken’, want dit jaar blaast het Topstukkendecreet twintig kaarsjes uit.
FARO is op zoek naar een gedreven onderzoeker die mee de schouders zet onder een onderzoeksproject dat krijtlijnen vastlegt voor een rampenstrategie voor erfgoed in Vlaanderen en Brussel.
Valt er u hier iets op? Goed gezien, hierboven staat een ander logo en er zijn ook andere kleuren. Gisteren hielden we op het Groot Onderhoud de nieuwe FARO-huisstijl en het bijhorende logo boven de doopvont.