Zo’n 700 erfgoedorganisaties en -locaties verwelkomden deze editie van Erfgoeddag samen zo’n 190.000 bezoekers. Ook het thema van de volgende editie is bekend.
Zondag 21 april is het Erfgoeddag: in heel Vlaanderen en Brussel bieden zo’n 700-tal erfgoedorganisaties samen meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Zet u schrap voor een caleidoscopisch beeld van ‘Thuis’!
Op 30 mei vindt in Hasselt het Groot Onderhoud plaats, helemaal in het teken van de toekomst. De inschrijvingen zijn geopend. Haast u, want het programma is rijkgevuld en de plaatsen beperkt.
Stilstaan bij het lichaam in erfgoed(werk): dat is de opzet van het dossier in dit lentenummer van faro. En wel met een aantal invalshoeken.
Het is zover: de deuren van FAAM, het virtueel museum van Vlaanderen, zijn open! Sinds 12 maart kan iedereen op de website of met de app steeds nieuwe vierkante meters Vlaamse geschiedenis ontdekken.
Op vraag van Vlaams minister Matthias Diependaele lanceert het agentschap Onroerend Erfgoed een oproep voor educatieve projecten en publiekswerking die archeologie op een innovatieve manier naar het publiek brengen.
De Vlaamse minister van Cultuur voegt zeven nieuwe praktijken toe aan het Register van Inspirerende Voorbeelden rond het borgen van immaterieel erfgoed.
De Vlaamse minister van Cultuur lanceert voor de achtste keer de subsidieoproep innovatieve partnerprojecten. Daarmee kunnen culturele organisaties een samenwerking aangaan met partners uit andere sectoren.
De Vlaamse minister van Cultuur subsidieert twaalf cultureel-erfgoedprojecten. In totaal ontvangen de aanvragers 1.131.000 euro.
Op advies van de Topstukkenraad voegde de Vlaamse minister van Cultuur onlangs dertien nieuwe topstukken met stillevens en dieren- en bloementaferelen toe aan de Topstukkenlijst.
FARO beheert uw gegevens op een rechtmatige, behoorlijke en transparante wijze. Omdat we ons beleid overzichtelijk willen maken voor u, onze ‘klant’, hebben we het grondig herschreven en er structuur in aangebracht.
Het FARO-team wenst u fijne eindejaarsfeesten en een gelukkig nieuwjaar. Onze kantoren zijn gesloten van maandag 25 december tot en met dinsdag 2 januari. U kunt ons terug bereiken vanaf 3 januari.