Het Departement Cultuur, Jeugd en Media zoekt experten cultureel erfgoed die zich voor vijf jaar willen engageren om dossiers voor werkingssubsidies, projecten of kwaliteitslabels te beoordelen.
Tijdens een feestelijke liveshow in deSingel werden dinsdag de Ultimas uitgereikt. In de categorie 'Roerend en immaterieel erfgoed' kaapte De Borgerhoutse Reuzenstoet de hoofdprijs weg.
De coronacrisis lijkt enigszins achter de rug maar toch merken veel cultuurorganisaties dat bezoekers en participanten nog steeds drempelvrees hebben. Een signaal voor de Vlaamse overheid om een grootschalige campagne te lanceren: ‘Beleef weer meer’.
De Erfgoeddag-week brengt van 25 tot en met 29 april de erfgoedwerking (en vaak ook het erfgoed) heel letterlijk tot in de klas. Zo’n 300-tal Erfgoedklasbakken, met heel uiteenlopende expertises, gaan voor de gelegenheid lesgeven over hun ‘vak’.
De 21e Gouden Veer, de tweejaarlijkse prijs voor de beste verkoopbrief en de enige reclamebekroning ter wereld in 18 karaat puur goud, is gewonnen door FARO-medewerker Roel Daenen.
Eindelijk is het zover: op 31 mei wordt u in Mechelen verwacht voor het thema ‘Erfgoed x onderwijs = da’s klasse!’ Aanvankelijk was het jaarlijks sectormoment gepland op 30 november. Maar door u-weet-wel-wat werd het noodgedwongen uitgesteld.
Het lentenummer van 'faro' zoomt uitgebreid in op IPM, of Integrated Pest Management. Ontdek in dit blogbericht wat het tijdschrift deze keer nog voor u in petto heeft!
Op 1 maart werd het FARO-team versterkt met een projectmedewerker internationalisering. Henrike Radermacher (°1977) is master in de kunstgeschiedenis, aangevuld met geschiedenis en Engelse filologie.
FARO neemt de nodige preventieve maatregelen om onze activiteiten en dienstverlening veilig te laten verlopen. Consulteer ook faro.be/corona, onze pagina met meer informatie over het COVID-19-virus.
Op 1 februari publiceerde de Europese Commissie de oproepen voor 'Europese Samenwerkingsprojecten 2022' op haar Funding & Tenders Portal.
De Vlaamse minister van Cultuur kent in totaal 1.764.500 euro toe aan 16 cultureel-erfgoedprojecten. De ondersteuning van deze inhaalbeweging geeft de cultureel-erfgoedsector extra mogelijkheden om gericht achterstanden weg te werken op het vlak van collectieregistratie.
Het FARO-team wenst u een gelukkig nieuwjaar en een goede gezondheid. Ontdek onze wensen voor u in een heel bijzonder filmpje.