In het lentenummer van faro krijgt u een uitgebreid dossier over dieren & erfgoed.
Met deze projectsubsidies kunnen culturele organisaties een samenwerking aangaan met partners uit andere sectoren. Voortaan ligt de focus op digitale transformatie.
U wilt FARO graag aan boord als partner voor uw cultureel-erfgoedproject? Als leidraad formuleerden we een aantal vragen die we intern gebruiken om de knoop door te hakken.
In het voorjaar van 2024 lanceert de Vlaamse overheid het virtueel museum van Vlaanderen. Bezorg uw erfgoedverhalen, -objecten, tradities of vakmanschap voor 28 februari aan het virtueel museumteam!
De Vlaamse minister van Cultuur kent een projectsubsidie toe aan vijftien cultureel-erfgoedprojecten. In totaal ontvangen de aanvragers 1.619.000 euro.
De heilige Antonius wordt jaarlijks nog op verschillende plaatsen in Vlaanderen gevierd. Die eeuwenoude traditie behoort vanaf nu officieel tot ons immaterieel erfgoed.
Een eerste generatie hedendaagse kunstenaars sluiten hun oeuvre af. Maar hoe gaan we om met wat ze nalaten? De minister van Cultuur lanceert een eenmalige projectoproep. Er is ook een infosessie.
Op 1 januari 2024 wordt België voor zes maanden voorzitter van de Raad van de Europese Unie: een uitgelezen kans om aan Europa te tonen welke rijkdom het culturele landschap en het middenveld in Vlaanderen te bieden hebben.
Het FARO-team wenst u fijne eindejaarsfeesten en een gelukkig nieuwjaar. Ontdek onze wensen voor u in een heel bijzonder filmpje.
Duurzaamheid, digitalisering, democratisering, meerstemmigheid en ethiek: het zijn maar een paar van de vele thema’s die vandaag in de archiefsector aan de orde zijn. Een uitgebreid dossier in faro gaat er dieper op in.
Dit eindrapport van een cocreatief traject presenteert een reeks oplossingen, samen goed voor een geïntegreerde toekomstvisie op de publieksgerichte digitale ontsluiting van collecties.
Uiterlijk op 15 januari 2023 moeten de aanvraagdossiers voor werkingssubsidies binnen het Cultureelerfgoeddecreet ingediend zijn via KIOSK. Het Departement CJM geeft u extra informatie en tips mee.