Een laagdrempelige gids boordevol praktische tips voor de particulier / erfgoedliefhebber: dat is de nieuwe FARO-publicatie 'Hebben en houden. Tips om je erfgoed gezond te houden'.
De 17e-eeuwse Franse filosoof Nicolas Boileau wist het al: 'Du choc des idéés jaillit la lumière'. Om de drie maanden krijgt u een shot ideeën via faro, het tijdschrift van FARO.
Hoe kunnen erfgoedwerkers bijdragen aan een LGBTI-positief klimaat in scholen? Amsab-ISG onderzoekt het tijdens de Erfgoedweken.
Op 30 januari ging een eerste versie van het Verenigingsloket online. Het Verenigingsloket wil als digitaal platform de dienstverlening aan verenigingen toegankelijker maken en vereenvoudigen.
U bent ErfgoedApp-tourmaker en wil uw tour nog beter promoten? Dan biedt FARO u de mogelijkheid om een folder te maken en te laten drukken via een groepsaankoop.
Ben jij tussen 12 en 26 jaar? En geïnteresseerd in wat musea en andere erfgoedorganisaties doen en tonen? Of weet je er helemaal niets over en wil je dat wel eens verkennen? Deel je graag jouw kijk op dit aanbod door te schrijven, tekenen, fotograferen of meer? Dan zijn wij op zoek naar jou! Ja, jou...
Zin om deel te nemen aan Erfgoeddag of Erfgoedweken? Fijn! Registreer dan zo gauw mogelijk uw activiteit(en) via erfgoeddag.be.
De Vlaamse minister van Cultuur plaatste het handweven, de Mariale Ommegang in Nazareth en het jachthoornblazen op de Fürst-Pless- en Parforcehoorn op de Inventaris Vlaanderen voor het Immaterieel Erfgoed.
575.885,35 euro: zoveel trekt de Vlaams minister van Cultuur uit om 23 beurzen toe te kennen voor het doorgeven van vakmanschap in meester-leerlingtrajecten.
Maakt u het jonge publiek (en de erfgoedbewakers van morgen) bewust van de rijkdom van de erfgoedsector? Vergeet dan zeker niet om uw activiteit voor de Erfgoedweken te registreren.